Match.com är vår absoluta favorit bland bra dejtingsidor. Det är en mycket välkänd organisation som har funnits sedan år 2002 i Sverige. För att hitta en matchning bland andra profiler använder du dig av olika

Recension Besök sidan!

Elitsinglar.se är nummer två på vår lista över Sveriges bästa dejtingsidor. Elitsinglar har ett någorlunda annorlunda upplägg om man jämför med de vanligaste dejtingsidorna. De har nämligen en skräddarsydd och

Recension Besök sidan!

Nätdejting för singlar är ett utmärkt sätt att dejta och eventuellt träffa en livspartner. Ibland är det rent av nödvändigt på grund av en liten umgängeskrets, tidspressat schema eller andra skäl som begränsar möjligheten till att dejta traditionellt. I glesbefolkade regioner som Norrbotten är nätdejting oerhört hjälpsamt då långa vintrar och avstånd gör det svårare att dejta traditionellt.

Överlag är nätdejting en optimal metod för att hitta en partner som passar ihop med dina intressen, personlighet och värderingar. På samma gång måste inte alla egenskaper vara identiska med en själv, tvärtom ger dejtingsajters sökfunktioner oss möjligheten att hitta någon från andra kulturer. Gott om fördelar med nätdejting finns och några av dessa är:

 • Smidiga sökfunktioner för att hitta singlar
 • Sparar pengar och framförallt mycket tid
 • Prisvärt sätt att lära känna vem som helst i hela världen utan att behöva resa
 • Skyddar mot bedragare och falska profiler då allt sker digitalt

Härnäst presenteras och bedöms tre av de mest populära dejtingsajterna på marknaden, vilka är Match.com, Elitsinglar.se och Badoo.

Topp 3 bästa sajterna för singlar i Norrbotten 2022

Snabb fakta

 • Prenumerationstjänst som kostar lika mycket för kvinnor och män
 • Trygghet och säkerhet är match.com ledord
 • Har blivit utnämnd till Sveriges starkaste varumärke år 2015, 2016 och 2018

Match recension 2022 Hur bra är egentligen Match?

Match.com är vår absoluta favorit bland bra dejtingsidor. Det är en mycket välkänd organisation som har funnits sedan år 2002 i Sverige. För att hitta en matchning bland andra profiler använder du dig av olika sökkriterier som känns viktiga för dig, eller genom att helt enkelt bläddra igenom andra medlemmars profiler. Profilerna på match.com är alltid mycket detaljerade vilket vi gillar! Två hjälpmedel som match erbjuder är deras virtuella coach Lara som hjälper dig att hitta andra profiler om du önskar detta samt deras informella matchkvällar. På dessa kvällar träffar du andra singlar och vem vet, den rätta kanske dyker upp just denna kväll? Att match.com just anordnar träffar, evenemang och annat i den fysiska världen gör att just denna dejtingsidan är vår absoluta favorit. Match.com erbjuder helt enkelt ett fullständigt paket där du som användare kan känna dig lugn och trygg vid hanterandet av dina personuppgifter, privata meddelanden och annat personligt. Det är alltså ingen slump att över 180.000 svenskar har hittat sin partner via match.com.

Snabb fakta

 • Medlemmen inleder medlemskapet med att göra ett personlighetstest som matchmakingen senare baseras på.
 • De flesta av elitsinglar.se medlemmar har en universitetsutbildning och är i åldrarna mellan 35 och 55 år.

Elitsinglar.se Recension 2022

Elitsinglar.se är nummer två på vår lista över Sveriges bästa dejtingsidor. Elitsinglar har ett någorlunda annorlunda upplägg om man jämför med de vanligaste dejtingsidorna. De har nämligen en skräddarsydd och träffsäker matchmaking, som till skillnad från andra sidor skickar dig ett personanpassat dejtingförslag istället för att du själv ska leta upp en annan medlem. Detta innebär att elitsinglar endast presenterar dig för de medlemmar som de tror att just du skulle passa riktigt bra ihop med. Denna typ av matchmaking gillar vi skarpt eftersom det skänker en stor trygghet till dig som medlem; du då vet att den person som du matchas med förmodligen kommer trivas bra i ditt sällskap. Hemsidan signalerar även ut att deras medlemmar är människor som endast söker en seriös och långvarig relation, detta budskap anser vi vara viktigt eftersom det klargör vilken typ av människor som de vill ha som medlemmar och i nästa steg vilka personlighetstyper som de vill matcha ihop.

Tips att tänka på vid val av dejtingsajt

Det lanseras tusentals nya dejtingsajter i världen och det kan vara svårt att hålla reda på vilka som är bäst. Fördelen är att det alltid finns en nischad dejtingsajt som just passar dina behov och intressen. Till exempel finns det till och med en dejtingapp där användare inte tillåts se varandras profilbilder.

Inför val av dejtingsajt är det klokt att åtminstone avgöra tre saker, vilka är följande:

 • Budget: Hur mycket är du redo att betala för prenumerationer och premiumfunktioner?
 • Testa och experimentera: Att testa och undersöka några dejtingsajter kan vara värt jobbet för att undvika potentiella besvikelser.
 • Undersöka demografin: I slutändan måste det finns ett rimligt antal singlar som du kan tänka dig dejta baserat på dina kriterier. Om du är en 20-årig singel från Norrbotten kanske inte Elitsinglar, vars målgrupp är 30+ akademiker, kommer passa.

Sammanfattning

Match.com, Elitsinglar.se och Badoo är ett urval på några av de bästa dejtingsajterna på marknaden. Var och en är värda ett försök. Ingen av sajterna är bäst, utan var och en har sina respektive fördelar som är olika bra beroende på vilka det är som nätdejtar. För ambitiösa och seriösa singlar är exklusiva Elitsinglar det självklara valet. Den som bryr sig mindre om utbildning och höga ambitioner har istället Match.com som passar de flesta. Ett tredje alternativ är Badoo för den som vill dejta på ett smidigt sätt utan att det blir för ytligt.n1