bästa appen för dejting

Bästa dejtingapparna 2021 – de 32 bästa apparna för singlar!

Inlägget innehåller annonslänkar för Elitsinglar.se, Ourtime.se, Edarling.se, be2.se, Match.com och VictoriaMilan.com.

1. Match.com

2. Victoria Milan

3. GoodOnes

Att dejta nya människor och gärna ofta är den hetaste trenden i Sverige just nu. För att göra detta krävs det ofta att du som kund signar upp dig på någon typ av dejtingsida. Vissa tar ut en kostnad för medlemskapet och vissa är en i princip gratis dejting app. Denna artikel kommer först och främst handla om de bästa dejting apparna och har en mobilapplikation som extra funktion, vissa är klassade som “gratis dejting app”, men vi premierar kvalité före gratis dejting appar. En seriös dejting app är alltså viktigare än att den är gratis.

Är du sugen på att träffa en ny partner för livet eller bara en dejt för kvällen? Då är dejtingsidor och deras tjänster verkligen något för dig. Om de dessutom har funktionen av bra dejting appar är detta ofta en mycket uppskattad tjänst och verktyg för medlemmarna. Om du vill vara flexibel och spontan är det dessutom en fördel att ha möjligheten att dejta via telefonen, för på så vis kan du träffa människor oavsett var någonstans du är geografiskt sätt.

I denna artikel kommer vi recensera de fem bästa dejtingapparna som finns tillgängliga i Sverige just nu! Dessutom lovar vi att de är gratis och tillgängliga för just dig. Vi har utgått ifrån de mest använda apparna och dejtingsidorna och därefter utvärderat dessa efter användarvänlighet, integritet och säkerhet samt hur matchningen sker. Vi kommer även längre ner i artikeln att ge dig en unik guide som steg för steg vägleder dig genom den djungel av dejtingsidor och appar som finns och på ett säkert sätt leder dig fram till just din perfekta matchning gällande sida.

Topp 32 bästa dejtingapparna 2021

1. Match.com

Match är en av de bästa dejtingsidorna

Snabba fakta:

 • Över 180.000 svenskar har hittat sin partner via match.com
 • Kostnadsfritt medlemskap
 • Erbjuder app för Android och iOS

Vårt omdöme:
Match.com är kanske en av de mest kända dejtingsidorna som vi har i Sverige och faktiskt även internationellt. Denna sina brukar oftast nämnas i just sammanhang gällande bra dejting appar och sidor överlag. Vi tycker mycket om match.com med tanke på den proffsighet och seriositet som hemsidan lyser av när den möter den nya medlemmen. Här presenteras även möjligheten att skaffa match.com app som är anpassad för Android och iOS. Appen i sig är lätt att använda med ett gränssnitt som alla åldersgrupper klarar av att hantera.

Vi gillar speciellt att du blir matchad till specifika profiler men har även stor möjlighet att själv söka runt hos andra profiler ut efter just dina sökkriterier. Överlag känns match.com som den bästa dejtingappen och vi rekommenderar den varmt till alla som funderar på att börja bygga nya relationer via telefonen.

Positivt och negativt
+ Proffsig och enkel hemsida att manövrera där appen toppar listan över bästa dejting appar.

+ Vältjänt och etablerat företag som är väldigt seriösa angående sina medlemmars privatliv och integritet.

+ Utsett till Sveriges starkaste varumärke år 2015, 2016 och 2018 inom kategori nätdejting.

– Negativ aspekt att appen kostar pengar att ladda ner alternativt genom att betala för ett utökat medlemskap på match.com

Läs mer här!

2. Victoria Milan

Victoria Milan

Victoria Milan lanserade nyss en egen app och klev snabbt upp som en av dem bästa dejting apparna i Sverige. Säga vad man vill om deras nisch, det är ett framgångsrikt koncept som fungerat i många länder och dem växer så det knakar. För dejting för gifta så är detta en ypperlig dejting app. Om detta inte är din kopp av te så rekommenderar vi att du skrollar vidare.

Läs mer här!


3. Happn.com

Happn är en av de bästa dejtingapparna

Snabba fakta:

 • Bygger på idén om att träffa folk ute i verkliga livet genom att appen hittar personerna som du gick förbi på gatan.
 • Finns endast som app.
 • Kostnadsfritt medlemskap.

Vårt omdöme:
Happn.com är en dejtingapp som är ganska ny på marknaden men som har gått från klarhet till klarhet de senaste åren. Vi gillar denna app väldigt mycket och den är väldigt nära förstaplatsen som bästa dejtingapp! Anledningen till detta är för dess helt unika teknik som sammanför dig med folk i din direkta närhet. Den läser helt enkelt av i vilket område du brukar spendera din tid i, vilka platser du brukar besöka och vad dian intressen är baserad på din geografiska historia. Därefter får du upp möjliga matchningar som du får chansen att likea.

Dessutom kan du koppla ditt privata instagramkonto och spotifykonto till din profil och på så vis ge och få en verklig bild av dig och din möjliga matchning. Denna app är verkligen klockren! Om det inte vore för att match.com har funnits betydligt längre och därmed har en enorm trovärdighet som yngre sajter som happn.com inte har hunnit bygga upp än skulle faktiskt just happn.com toppa vår lista som bästa dejtingapp.

Positivt och negativt
+ Att appen använder sig av en ny unik geoteknik för att hitta matchningar tycker vi är superintressant!

+ Sannolikheten för att du får användning för denna app när du går förbi någon på gatan är stor. vi menar, hur många gånger har inte vi velat ta kontakt där och då och sedan ångrat oss att vi aldrig tog stegen. Happn.com ger oss den andra chansen.

– Relativt ny app som därav sin korta historia i Sverige inte har blivit så allmänt känd än. Därav har den inte nått upp till sin fulla användarpotential än.

– Om du vill vidga dina vyer och träffa nya personer från andra delar av staden än just där du brukar hänga är inte detta rätt app för dig.

Läs mer här!

4. GoodOnes.com

Snabba fakta:

 • Enda dejtingappen i Sverige som använder sig av legitimering genom BankID.
 • Om du som medlem uppför dig på ett opassande sätt blir du portad för alltid.
 • Kostnadsfritt medlemskap.

Vårt omdöme:
GoodOnes.com är en relativt ny förmåga inom bra dejtingappar. Företaget finns endast som app till din telefon och där legitimerar du dug via BankID för att skapa en extra trygghet och känsla av seriositet medlemmarna emellan. GoodOnes.com har även vissa krav gällande mängd av information som du behöver dela med dig av i din profil för att få vara medlem, detta menar de på ger dig större möjligheter att få en matchning. Vi är nyfikna på GoodOnes.com och deras app med tanke på nytänkandet gällande legitimering.

Just att behöva legitimera sig med BankID skänker verkligen en proffsighet till hela företaget och detta speglar såklart även av sig på medlemmarna som därmed är beredda på att dela med sig mer av sig själva. Eftersom det är en säker miljö där du faktisk blir portad på livstid om det är så att du missköter dig. Vi gillar GoodOnes.com men kan ibland tycka att deras sajt och marknadsföring känns något knapphändig vilket gör att man inte blir jätteintresserad av deras app.

Positivt och negativt
+ Säkerheten känns starkt påtaglig vid användandet vilket känns bra och tryggt.

+ Stor fördel gällande att profilen måste innehålla en viss mängd information för att kunna vara medlem på sajten.

– Dålig information om hur själva matchningsprocessen går till.

– Marknadsföringen är knapphändig vilket gör att deras användarantal inte är så högt som det hade kunnat vara.

Läs mer här!

5. Tinder.com

Snabba fakta:

 • Världens mest kända dejtingapp.
 • Erkänt utbredd inom många åldersgrupper.
 • Kostnadsfritt medlemskap.

Vårt omdöme:
Tinder.com är appen som kanske startade möjligheten att ens använda en app för dejting. Självklart ska den finnas med på en topplista över bra dejting appar. Alla som har dejtat under de senaste åren har förmodligen vid ett eller flera tillfällen använt sig av Tinder men med ett sannolikt blandat resultat. Det är just det som är Tinders svaghet, att det ärrs oerhört många som använder det vilket faktiskt har gett appen ett rykte av att vara oseriös med tanke på många av dess medlemmar och deras syfte till att dejta. Just denna aspekt är anledningen till att Tinder faktiskt hamnar näst sist på vår lista över de bästa dejtingapparna i Sverige just nu.

Eftersom vi utgår från att du vill dejta för att finna kärleken och inte endast för en kvälls lycka, kan vi tyvärr inte rekommendera Tinder. Denna dejt app har blivit något av en “one night stand” förmedlare och det är inget som vi känner att vi vill premiera i just dejtingsammanhang.

Positivt och negativt
+ Otroligt stort antal medlemmar och de allra flesta som är singel har ett Tinder-konto.

+ Ertjänt företag som i princip garanterar att du kommer matcha med flertalet singlar som är väldigt sugna på att träffas.

+ Har du ett välkammat utseende kommer detta gynna dig stort i Tinder appen.

– Har en oseriös aura som därmed drar till sig oseriösa medlemmar.

– Matchningen bygger endast på utseende, vilket kan vara väldigt sårande och känns omodernt.

Läs mer här!

6. Happypanncake.com

happypancake är en av de bästa dejtingsajterna

Snabba fakta:

 • Svenskt företag som erbjuder gratis dejting app.
 • Nylanserad app.
 • Kostnadsfritt medlemskap.

Vårt omdöme:
HappyPancake.com har aldrig varit en favorit hos oss, men vi blev nyfikna när vi hörde att de hade lanserat en splitterny dejtingapp. Men tyvärr känns denna dejtingsida fortfarande något oproffsig och oseriös. Gränssnittet är omodernt och medlemmarna och dess profiler känns långt ifrån optimala gällande att hitta trovärdiga matchningar. Tanken med den nya appen var att konkurrera med Tinder eftersom den är helt kostnadsfri och har ett liknande sätt att finna matchningar profilerna emellan, detta har inte HappyPancake lyckats med. Snarare känns det ännu mer oseriöst då praktiskt taget vem som helst kan börja chatta med dig som medlem utan att det krävs något typ av godkännande från din sida. Nej, denna app får helt klart underkänt.

Positivt och negativt
+ Det enda positiva vi kan se med denna app är att den är oerhört lättillgänglig för de som är oseriösa på dejtingmarknaden. Då fastnar förhoppningsvis många av dess typer i denna app.

– Vi kan sammanfatta våra negativa slutsatser med, HappyPancake.com borde inte fått vara med på denna lista över bra dejting appar.

Läs mer här!

7. Elitsinglar

Elitsinglar är en dejtingapp för dig som söker singlar som är högutbildade och höginkomsttagare. Elitsinglar riktar sig till den målgrupp som inte nöjer sig med medelmåttor helt enkelt.

Många tar Elitsinglar som ett skämt, men faktum är att Elitsinglar är en av de mest framstående dejtingapparna i Sverige och växer så det knakar. Det börjar sakta men säkert växa fram fler och fler nischade dejtingappar som konkurrerar ut och står ut i mängden, vilket lockar till sig medlemmar.

Som med alla de bästa dejtingapparna, att testa appen själv är nog det bästa sättet att veta om det är något för dig.

8. Bumble

9. Ourtime

10. Relate

11. Grindr

12. Badoo

13. Once

14. Vissla

15. Zoosk

16. The Inner Circle

17. Raya

18. Her

19. OkCupid

20. Mint

21. Hinge

22. Mötesplatsen
23. Plenty of Fish
24. Transdr
25. WooPlus
26. Minder
27. Christian Mingle
28. Twoo
29. Lovoo
30. Lumen
31. Hud
32. Feeld

Din guide för att välja rätt dejtingapp

Efter att du nu har läst våra recensioner och omdömen över de bästa dejting apparna i Sverige just nu funderar du säkert över hur ska du kunna välja vilken av de som du ska bli medlem hos? Detta ska vi förklara och guida dig igenom på allra bästa sätt.

Vad är ditt mål?

Du ska börja med att fundera ut vad just ditt mål är gällande det hela dejtingäventyret. Är du sugen på att träffa nya människor med egenskaper som du aldrig har stött på tidigare? Eller är du i själva verket mer intresserad av att finna din partner med P. Oavsett vad ditt mål är med att börja dejta så måste du ha detta klart för dig, inte bara för uppenbara själ som att det är bar att känna sig själv och så vidare. Utan även för att det är lätt att glömma bort vad du innerst inne ville från början när du överöses med en massa nya människor som du faktiskt kommer ha möjlighet att träffa. När du har bestämt dig för vad ditt mål är så är det dags att gå vidare till nästa nivå i din dejtingutveckling, vad är kärnan till detta mål?

Varför vill du börja dejta?

Som nämndes ovan har du nu tänkt ut vad ditt privata mål är gällande dejting. Men nu ska du gå ett steg djupare, nämligen genom att fundera på varför du faktisk vill börja träffa en eller flera nya människor. Kanske är det en gammal skilsmässa som ligger och spökar eller en lång singelperiod som du nu är trött på? Eller är det så enkelt att du bara är nyfiken på andra människor och vill fylla din tillvaro med så många olika gemenskaper som möjligt? Oavsett vad ditt varför är ska du ta med dig detta tillsammans med ditt mål, eftersom dessa två ihop är ett kraftfullt verktyg mot att bli distraherad längs med vägen.

Börja dejta!

Nu är det dags att börja dejta! Du har ditt mål och varför, nu ska du hitta den perfekta appen för ditt dejtande. Är du ofta ute och reser men längtar alltid hem, då är happn.com appen för dig eftersom den baseras på din hemmiljö men även på din geohistoria. Detta ger dig möjligheten att både hitta en person som rör sig där du trivs bäst, i hemmakvarteren, men även på resan där du kanske stöter på din själsfrände.

Oavsett vad skulle vi rekommendera Match.com för just dig. Är du däremot en traditionellt lagd typ som gärna vill satsa på de säkra korten och känner dig ovan med hela processen som det innebär att dejta online. Då skulle vi tipsa dig om Happn eller GoodOnes.com. Eftersom dessa sajter är superseriösa men även anpassade för dig som kanske har lite tvivel gällande huruvida det här med online dejting verkligen är något att ha.

Men är du en person som gärna träffar många personer och ofta utan att vilja bygga relationer är Tinder definitivt din nya favorit på telefonen. Aldrig har man kunnat dejta så öppet och oseriöst som nu!

Vad utmärker en seriös dejting app?

En seriös dejting app utmärks genom att ha många år på nacken och många aktiva medlemmar. Man kan ofta se från första anblick om det är en seriös sajt eller inte. Du vill inte slösa din dyrbara tid med att chatta med bottar som egentligen bara kommer spamma dig med någon konstig länk. En internationell dejtingapp som appar som Tinder eller Match.com, eller seriösa svenska dejting appar.

Populäraste dejtingapparna

Här kommer en lista på de mest populära dejtingappar i hela världen:

 • Tinder
 • Bumble
 • PlentyOfFish
 • Match.com
 • OkCupid
 • Grindr
 • Hinge
 • Zoosk
 • MeetMe
 • Ashley Madison

Här är de största dejtingapparna i Sverige, dessa är alltså rätt för dig som söker de mest populära dejting apparna:

 • Tinder
 • Match
 • Elitsinglar
 • Bumble
 • GoodOnes
 • Happn
 • Ourtime
 • Relate

Finns det några nya dejtingappar 2021?

Söker du en ny dejtingapp 2021? Det kan tyvärr vara svårt – jag rekommenderar alltid att börja med en sajt som har ett par år på nacken så att du inte sitter där med en nerlagd sajt eller oseriös sajt som stänger ned inom 6 månader – massvis med onödig tid nedlagd.

De som hållit på med online dating i Sverige en längre period är med på detta. Men detta är något som många nybörjare missar när de söker en ny dejtingsajt.

Vilken är den bästa dejting appen?

Match.com är helt klart den bästa dejtingsajten. Du får till exempel testa gratis under en period så att du slipper betala innan du testat själv. En gratis datingapp är ofta inte det bästa, då de inte har kapital att investera på administratörer som rensar bort alla spamprofiler.

Dejtingsajt med bankID – är det bra?

En rad med sajter för dating med BankID har dykt upp under senaste tiden. En dejtingsajt med BankID blir betydligt säkrare då du endast kan skapa en profil per person, och att din identitet blir knuten till profilen och dina handlingar kan enkelt kopplas till din identitet.

Vi rekommenderar alltid att skaffa en dejtingsajt med bankID med andra ord.

Sammanfattning

Avslutningsvis kommer vi sammanfatta huruvida de bästa dejting apparna i Sverige just nu håller måttet eller inte i det verklige dejtinglivet. Som vi har upprepat gång på gång i denna artikel kan vi konstatera att dejting online är mer populärt än någonsin. Fler och fler människor i de allra flesta åldersgrupper dejtar på nätet. Ett begrepp som var helt okänt och osannolikt för bara ett tio år sedan. Den osäkerhet som har legat kring konceptet att träffa nya människor på internet har sin grund i att internet och användandet av det har känts främmande och lite skrämmande. Om man då dessutom skulle blotta sina känslor och privatliv på denna osäkra plats skulle det säkerligen inte sluta väl. Tankar som denna har därför hindrat många människor under åren att ta sig ut och dejta, men vilken tur att den uppfattning har gjort en tvär vändning!

Idag är det mer regel än undantag att träffa en ny person via en internetsida eller via en dejt app i sin telefon. Anledningen till att detta fenomen är så allmänt vedertaget idag är kanske för att vi blir mer och mer bekväma med vår tid och vår miljö. Det är helt enkelt enklare att sitta hemma i soffan och surfa efter nästa dejt än att faktiskt gå ut till en bar och “ragga upp” någon vilt främmande person. I dejtingappen eller hemsidan ser du åtminstone lite mer information om personen än vad du hade gjort i verkligheten.

Det är dessa aspekter som även gör så att nya dejtingsajter dyker upp titt som tätt världen över, vi vill helt enkelt utvecklas och då måste även dejtingutbudet göra det. Huruvida detta ger bättre och mer hållbara resultat är svårt att säga men en sak är säker och det är att fler människor får åtminstone testa på vad kärlek kan innebära genom online dejting. Det är förmodligen en stor mängd av människor världen över som kanske aldrig hade träffat en ny partner igen efter en skilsmässa eller dödsfall, men som tack vare online dejting har den möjligheten. Fantastiskt tycke vi!

Till sist vill vi upplysa dig om möjligheten du har framför dig. Ett helt ny kärleksliv finns bakom nästa dörr, det är bara att våga öppna den. Huruvida du lyckas med att finna den rätta partnern för just dig får framtiden utvisa, men genom denna artikel har du väldigt goda förutsättningar att åtminstone finna vilken dejtingtjänst som du ska använda dig av. Hur du ska fundera kring dina mål och hur din kärlekshistoria har utspelat sig tidigare. Vi hoppas att du tar med dig dessa lärdomar och tar dig ut i dejtingdjungeln på jakt efter den stora kärleken, eller dejten för kvällen. Oavsett vad så kommer du lära dig en hel del under denna tid och vi hoppas och tror att det blir mestadels positiva lärdomar. Men kom ihåg swipa åt rätt håll för att undvika onödiga överraskning!

Typer av dejtingappar