Match.com är vår absoluta favorit bland bra dejtingsidor. Det är en mycket välkänd organisation som har funnits sedan år 2002 i Sverige. För att hitta en matchning bland andra profiler använder du dig av olika

Recension Besök sidan!

eDarling hamnar längst ner på listan över företag som saluför dejting på nätet. eDarling bygger på matchmaking som utförs efter att du som medlem fyllt i ett vetenskapligt test som sedan utgör en del av din

Recension Besök sidan!

Elitsinglar.se är nummer två på vår lista över Sveriges bästa dejtingsidor. Elitsinglar har ett någorlunda annorlunda upplägg om man jämför med de vanligaste dejtingsidorna. De har nämligen en skräddarsydd och

Recension Besök sidan!

10 tips för större chanser om en lyckad dejt

Att dejta är något som alla bör testa på någon gång i livet. Trots att själva dejtandet i sig ofta bjuder på mycket pirr och känslor överlag vill man gärna undvika oron om att dejten ska gå dåligt, något som faktiskt kan ske. Här kommer våra bästa tips som ökar dina chanser till en lyckad dejt!

1

Välj en passande aktivitet

Vi alla har ju olika intressen och tycker att olika saker är roligt såväl som tråkigt. Detta är viktigt att man tänker på då man ska välja aktivitet för dejten, det oavsett om ni vill göra något lite mer fartfyllt eller om ni vill göra något lite mer socialt eller avslappnat.

Något som däremot kan vara bra att tänka på är att en dejt inte alls behöver se ut på det klassiska viset, det vill säga att man bokar in sig på en middag eller träffas över en drink.

Beroende på vad ni båda tycker om (något du bör ta reda på innan ni ska träffas) kan ni istället kanske ses och laga mat, ta en promenad, leka turist i staden, testa en ny sport eller gå på en konsert.

2

Anpassa valet av kläder

Att anpassa valet av kläder efter den aktivitet ni ska göra, och även efter den plats eller det ställe ni ska ses på, är rätt smart. Ska ni utföra en sport bör du ha kläder som passar för det, och det samma om ni kanske ska ta en promenad eller gå på picknick i skogen.

Ska ni ses på en fika, på middag eller över en drink behöver du inte vara uppklädd till tårna men du bör heller inte klä dig som att du inte alls bryr dig. Var dig själv men anpassa kläderna efter det som passar för stunden.

3

Lägg undan telefonen

Ett annat väldigt bra, och trevligt, tips är att försöka lägga bort telefonen under dejten. Ju mer tid du ägnar åt din dejt desto mer verkar det som att du bryr dig och engagerar dig i hen, något som såklart alltid är uppskattat. Det är även trevligt att stänga av notisljud, vibrationer osv så att ni kan prata och umgås ostört.

4

Vissa saker är bra att undvika

När det kommer till det här med att hitta en passande aktivitet att göra finns det både de sakerna som kan vara extra passande och de sakerna som kan vara mindre passande. Att låta dejten träffa kompisar eller familjen första gången är något du bör undvika, såväl som att ses på ett ställe som känns stelt eller bjuda in till något som inte går att runda av på ett smidigt sätt om det skulle behövas.

5

Ha en trevlig attityd

Visst att vi alla ska vara oss själva och uttrycka oss för den vi är. Men att ha en trevlig attityd, att göra sätt för sig och att uppföra sig på ett bra sätt är enligt oss grundläggande. Glöm inte att saker som att säga tack, att ställa frågor till den andra personen och att visa att man bryr sig gör stor skillnad.

6

Håll lite på informationen

Träffar du en person som bara känns så otroligt rätt kan det vara svårt att hålla sig för att dela med sig hela sin livshistoria på en och samma kväll. Samtidigt kan detta vara något som ger naturligt utrymme till fler intressanta pratstunder framöver.

Så försök tänka på att inte dela med dig av allt redan första gången ni ses! Detta är även bra att tänka på om ni träffats via någon dejtingsida eller om ni skriver via en dejting app.

7

Uppmärksamma detaljer

När personen man träffar faktiskt kommer ihåg saker som man tidigare berättat känns det ofta både väldigt personligt, tryggt och roligt. Har du tidigare varit med om det vet du exakt vad vi menar – favoritchokladen, bästisens namn eller platsen du växte upp på. Gillar du personen i fråga kan sådana små gester betyda mycket.

8

Kom på samtalsämnen i förväg

Något av det värsta som finns är ju när man är iväg på en dejt och samtalsämnena helt plötsligt bara tycks ta slut. För att undvika denna jobbiga sits kan du alltid förbereda några olika ämnen som du kan prata eller fråga om vid behov, exempelvis om resor, djur, arbete, intressen, familj, osv. Att ha en plan B är alltid bra.

9

Undvik överkonsumtion av alkohol

Vi förstår att nerverna ofta kan ta över inför en dejt, inte minst om det är den första då ni exempelvis träffats via av de olika dejtingsidorna eller via en dejting app. Då kan det lätt bli så att man häller i sig lite extra alkohol innan träffen för att lugna ner sig själv.

För mycket alkohol, varken innan eller under dejten, är dock inte att rekommendera. Du avgör såklart själv vad som är lagom. Men, för att du ska lära känna personen på riktigt och faktiskt hänga med kan ett par glas för mycket snarare stjälpa än hjälpa.

10

Var dig själv!

Sist men inte minst vill vi säga att det alltid är viktigast att du är dig själv. Den du ska träffa är trots allt där för att träffa just dig, och då vill personen ju träffa just dig och innan annan. För att vara sig själv bör du undvika att ljuga eller hitta på saker bara för att det låter bra eller ”ska vara så”. Utan var ärlig med vem du är, vad du står för, vad du kommer ifrån så ska du se att utvecklingen på ert dejtande kan bli väldigt mycket bättre och mer bekväm.