dejting med Dejtasmart.se

Bästa dejtingsidorna 2021 – hitta din drömpartner i vinter!

Inlägget innehåller annonslänkar för Elitsinglar.se, Ourtime.se, Edarling.se, be2.se, Match.com och VictoriaMilan.com.

1. Match.com

2. eDarling

3. Elitsinglar

Trenden med dejting på nätet har vuxit sig stark under de senaste tio åren, det kan vi nog alla vara överens om. Vi i Sverige lever till stor del i singelhushåll och många svenskar vänder sig till online dejting på grund av tidsbrist och de olika tjänster som bra dejtingsidor erbjuder. Att använda sig av dejting på nätet är också en enklare väg till att möta nya människor och det finns tydliga tecken på att svenskar har problem med just detta i den process som innebär att träffa en ny person. Så att gå in på en hemsida, fylla i sina preferenser och sedan bli erbjuden att träffa en ny person utan att behöva anstränga sig är en mycket bra väg in i samlivet.

Vi har sammanställt för dig de 5 bästa dejtingsidorna som enligt oss finns i Sverige. Vi har utvärderat dejtingsidorna efter olika kategorier och värden samt ger en sammanfattning av vårt överskådliga intryck av de berörda dejtingsidorna. Avslutningsvis ger vi dig en smart och smidig guide till hur du ska bestämma vilken av sidorna som just du ska välja och varför.

Att börja praktisera online dejting är ett nytt och spännande sätt att träffa en partner så vi ska göra vårt bästa för att du ska bli optimalt förberedd på denna kärleksresa och på vilket sätt du ska tänka kring de olika utmaningar som finns inom online dejting. Vi hoppas att du får stor nytta av vår recension, guide och tips!

Topp 5 bästa dejtingsidorna 2021

1. Match.com

Match.com är vår absoluta favorit bland bra dejtingsidor. Det är en mycket välkänd organisation som har funnits sedan år 2002 i Sverige. För att hitta en matchning bland andra profiler använder du dig av olika sökkriterier som känns viktiga för dig, eller genom att helt enkelt bläddra igenom andra medlemmars profiler. Profilerna på match.com är alltid mycket detaljerade vilket vi gillar! Två hjälpmedel som match erbjuder är deras virtuella coach Lara som hjälper dig att hitta andra profiler om du önskar detta samt deras informella matchkvällar. På dessa kvällar träffar du andra singlar och vem vet, den rätta kanske dyker upp just denna kväll? Att match.com just anordnar träffar, evenemang och annat i den fysiska världen gör att just denna dejtingsidan är vår absoluta favorit. Match.com erbjuder helt enkelt ett fullständigt paket där du som användare kan känna dig lugn och trygg vid hanterandet av dina personuppgifter, privata meddelanden och annat personligt. Det är alltså ingen slump att över 180.000 svenskar har hittat sin partner via match.com.

Snabb fakta

 • Prenumerationstjänst som kostar lika mycket för kvinnor och män
 • Trygghet och säkerhet är match.com ledord
 • Har blivit utnämnd till Sveriges starkaste varumärke år 2015, 2016 och 2018
Testa Match idag!

2. eDarling

eDarling hamnar längst ner på listan över företag som saluför dejting på nätet. eDarling bygger på matchmaking som utförs efter att du som medlem fyllt i ett vetenskapligt test som sedan utgör en del av din personlighetsprofil. Denna profil tillsammans med dina personliga önskemål och förväntningar gällande en relation skapar sedan din fullständiga profil på eDarling. Organisationen säger sig sträva efter att deras medlemmar ska uppnå seriösa kärleksförhållanden och att sätta en hög standard hos sina medlemmar gällande utbildning och yrkesval.

För din trygghets sägs utföras alltid en manuell kontroll av alla nya profiler, för att på så vis bli av med falska konton och oseriösa profiler. Vi tycker om eDarling och deras sätt att se på trygghet och integritet för sina medlemmar. Detta blir tyvärr även varför vi placerar de längst ner på listan över Sveriges bästa dejtingsidor.

Det blir helt enkelt för personlighetslöst och neutralt angående vad de erbjuder och på vilket sätt som de gör det. Eftersom intrycket av sidan är väldigt neutralt blir man tyvärr inte nyfiken på att fortsätta utforska eDarling och vad de har att erbjuda.

Snabb fakta

 • eDarling har funnits på den svenska marknaden sedan år 2010.
 • Får över 2600 nya medlemmar varje vecka i Sverige.
Läs mer här!

3. Elitsinglar.se

Elitsinglar.se är nummer två på vår lista över Sveriges bästa dejtingsidor. Elitsinglar har ett någorlunda annorlunda upplägg om man jämför med de vanligaste dejtingsidorna. De har nämligen en skräddarsydd och träffsäker matchmaking, som till skillnad från andra sidor skickar dig ett personanpassat dejtingförslag istället för att du själv ska leta upp en annan medlem. Detta innebär att elitsinglar endast presenterar dig för de medlemmar som de tror att just du skulle passa riktigt bra ihop med. Denna typ av matchmaking gillar vi skarpt eftersom det skänker en stor trygghet till dig som medlem; du då vet att den person som du matchas med förmodligen kommer trivas bra i ditt sällskap. Hemsidan signalerar även ut att deras medlemmar är människor som endast söker en seriös och långvarig relation, detta budskap anser vi vara viktigt eftersom det klargör vilken typ av människor som de vill ha som medlemmar och i nästa steg vilka personlighetstyper som de vill matcha ihop.

Snabb fakta

 • Medlemmen inleder medlemskapet med att göra ett personlighetstest som matchmakingen senare baseras på.
 • De flesta av elitsinglar.se medlemmar har en universitetsutbildning och är i åldrarna mellan 35 och 55 år.
Läs mer här!

4. Be2.se

Be2.se kvalar med god marginal in på listan av de bästa företag som sysslar med online dejting. Be2 har funnits sedan 2004 och har sedan dess ungefär 33 miljoner medlemmar i över 30 länder. Detta företag fokuserar främst på att matcha sina medlemmar utifrån en vetenskaplig modell som baseras på psykologiska, antropologiska och sociologiska grunder. Eftersom många tror att dejting på nätet innebär mer underhållning och flirt än seriositet och kärlek vill Be2 motverka detta genom att vara utformat för just dig som söker ett seriöst och långvarigt förhållande. Du kan även vara anonym så länge som du själv vill och detta skapar en privat upplevelse av online dejting. Vi tycker mycket om Be2.se eftersom de känns väldigt seriösa och är tydliga med sina säkerhetsrutiner samt verkligen värnar om sina medlemmars anonymitet och privatliv. Be2.se anordnar även singelevents med speeddating och after work mingel. Allt för att du som medlem ska känna dig avkopplad och öppen för att möta nya människor i nya miljöer.

Över det stora hela tycker vi mycket om Be2.se och deras sätt att matcha ihop singlar. Man känner sig trygg som medlem med tanke på det vetenskapliga utgångsläget och möjligheterna att vara anonym.

Snabb fakta

 • Kostnadsfri dejtingsida
 • Be2.se garanterar alla sina premiummedlemmar att de ska komma i kontakt med minst 10 stycken av olika partnerförslag.
Läs mer här!

happypancake är en av de bästa dejtingsajterna5. Happy Pancake

Happy Pancake är en helt kostnadsfri dejtingsida som erbjuder en matchning på en så kallad drömpartner. Det innebär att du beskriver din drömpartner utifrån olika egenskaper och Happy Pancake hittar denna partner bland sina medlemmar. Utöver denna funktion är det eget arbete du behöver lägga ner som medlem för att hitta de personer som du skulle vilja träffa. Du lägger helt enkelt upp en profil med dina egenskaper samt beskrivning och en profilbild.

Utifrån detta kan andra medlemmar hitta dig och på så vis tar ni kontakt med varandra. Vi håller inte Happy Pancake som vår favorit gällande bra dejtingsidor eftersom det helt enkelt känns lite för amatörmässigt.

Utöver den aspekten tycker vi även att det blir väldigt mycket jobb för medlemmen som själv behöver söka upp sina potentiella matchningar och sedan ta kontakt. Om du letar efter att inleda ett seriöst förhållande känns det väldigt långsökt att detta skulle inträffa via Happy Pancake.

Snabb fakta

 • Helt kostnadsfri dejtingsida
 • Möjlighet att söka efter icke seriösa partners som kanske söker något annat än just ett långt förhållande.
 • Möjlighet att söka upp specifika medlemmar baserade på till exempel smeknamn och egenskaper.
Läs mer här!

Så här väljer du din dejtingsida

1. Fundera ut ditt syfte

Grattis! Du ska nu ge dig ut i ditt nya liv som kommer innehålla dejting på nätet. Det första du ska göra innan du bestämmer vilken av ovan dejtingsidor som just du anser passar dig och din online dejting bäst, är att fundera ut vilket syfte du har med att börja dejta online. Är det för att du längtar efter ett seriöst och hållbart förhållande som ska sträcka sig många år framöver, eller är online dejting ett sätt för dig att träffa nya människor och möta människotyper som du aldrig skulle ha gjort annars? Ett sätt att få reda på dessa saker är att titta tillbaka på dina tidigare förhållanden och försöka identifiera vad det var som saknades i dessa eller vad det var som gjorde att de inte höll. Om du nu har tagit reda på ditt syfte inom dejting kan du gå vidare till nästa steg.

2. Lär känna dig själv

Här handlar det om att lära känna sig själv ännu bättre än vad du kanske tror att du redan gör. Ta det du funderade över i steg 1 och utveckla detta. Har dina tidigare problem i förhållanden till exempel grundat sig på hur du har hanterat romantiken i förhållandet eller har det största problemet varit att du inte känt dig sedd? Då är detta saker att ta fasta på och försöka utveckla till egenskaper både hos dig själv men även egenskaper som du söker eller inte söker hos en partner. Om du har gjort detta och vet ungefär var du står, vilka personlighetsdrag som du har samt hur du påverkar andra kan du gå vidare till nästa steg.

3. Utvärdera vad du önskar hos en partner

Nu har du bättre koll på dig själv och vilken typ av person som du är. Nu är det dags att utveckla vilka egenskaper som du önskar finns hos din partner. Ett vanligt fel som många gör i detta steg är att de antingen vill ha en liknande person som de har haft ett förhållande med tidigare, för att detta känns tryggt och hemvant. Eller så vill man ha alla sina drömegenskaper i en och samma person. Båda dessa val är dåliga val som kommer att ge dig sämre relationer. Tag i stället fasta på de tre egenskaper som du tycker är absolut viktigaste hos alla människor i allmänhet. Det kan till exempel vara empati, generositet och att vara kärleksfull. Sedan lägger du till två stycken attribut som du tycker är viktiga i ett parförhållande. Till exempel att din partner gärna får vara kortare eller längre än dig eller att att personen i fråga absolut inte får vara vegetarian. Nu har du fem punkter att utgå ifrån när du letar efter en matchning på någon av dejtingsidorna.

4. Vidga vyerna

Nu har du kommit till det fjärde och sista steget! Nu ska du utöver de fem punkter som du tog fram ovan vara beredd på att vidga dina vyer. Bestäm därför att de attribut som du har valt inte för diktera över ditt val av dejt. Utan låt dessa ha en plusfaktor, alltså har din matchning något av attributen är det ett stort plus men det bestämmer inte om du ska dejta just den personen.
Nu har du utfört alla de steg som krävs för att på ett så bra sätt som möjligt ha chans till att finna just din optimala matchning. Tag sedan fasta på vad det var som var ditt syfte till att börja med online dejting, detta syfte bestämmer nämligen vilken dejtingsida som du ska satsa på. Är det ett långt förhållande, bli då medlem på exempelvis match.com. Men är det en tillfällig flört och en roligare vardag som just du suktar efter så är Happy Pancake valet för dig.

Summering av dejtingsidor

Ovan har vi gått igenom Sveriges fem bästa dejtingsidor och utvärderat dessa. Vi har undersökt de olika dejtingsidorna efter användarupplevelse, villkor och första intrycket. Det du kan göra nu är att surfa runt på de olika sidorna och därefter känna efter vad din känsla säger dig och sedan se till ditt huvudsakliga syfte. Denna kombination tror vi blir vinnande gällande val av dejtingsida och hur du kommer att använda den. Artikeln behandlar även huruvida du som medlem upplever din egen anonymitet vid användandet av tjänster men även vilka aktiviteter som dejtingtjänsterna erbjuder ute i det riktiga livet. Eftersom kärlek och online dejting kan vara två motsägelsefulla fenomen har det dessutom varit viktigt att titta på huruvida de olika dejtingsajterna förespråkar äkta kärlek och långa relationer eller om dessa aspekter har varit sekundära för organisationen.

Till sist sammanfattar vi denna guide med recensioner och tips genom det slutgiltiga tipset om att just du ska göra det som känns bäst för dig. Ingen annan kan bestämma vad just du tycker är viktigt eller vad just du ska satsa på i kärleksväg. Endast du och din magkänsla kan berätta detta för dig. Men vi hoppas att denna artikel kan ge dig värdefulla tips på vägen och kan skänka ditt kärleksliv någon förändring mot det positiva. Använd denna guide som ett verktyg och hjälpmedel när du börjar dejta online och se om det hjälper dig i ditt val av dejtingsajt.

Lycka till i din jakt på kärleken och vi hoppas att du med hjälp av denna artikel kan komma en bit på vägen och få en knuff i rätt riktning gällande att ta dig ut i dejtinglivet och träffa massa nya härliga människor som ger dig nya upplevelser.

Att dejta online blir för många människor en helt ny vändning på livet i positiv bemärkelse och denna artikel är till för dig som är sugen på något nytt!