Tips på dejtingsida för unga

Det blir allt vanligare att man även i ung ålder intresserar sig för dejting och att träffa möjliga partners. Oavsett om det gäller att bara dejta och ha roligt eller om det är lite mer seriöst är det ett faktum att det kan vara svårt att hitta någon som man är intresserad av att umgås lite mer med. Det dock framförallt om man söker efter en person som man kan bli kär i. 

Samtidigt börjar det här med att dejta på nätet bli mer och mer vanligt. Allt fler unga söker sig till olika dejtingsidor och appar, och det på olika sätt och för olika syfte. Trots det enorma utbud som finns idag när det kommer till att hitta folk att träffa online kan det vara svårt att veta var man ska börja. Man kanske inte ens vet vad man söker eller är intresserad av.

Alla dejtingsidor är inte för alla 

Trots att utbudet av såväl dejtingsidor och dejtingappar är större idag än vad det någonsin varit är det ett faktum att alla inte riktigt känner sig välkomna på dessa plattformar. Framförallt är det många ungdomar som inte känner att de passar in på dejtingsidor som Match.com eller liknande. Och det av flera anledningar. 

Denna känsla av att inte passa in beror dock inte bara på att majoriteten av användarna på sådana sidor är lite äldre. Utan det beror också på att sajter som Match.com är webbaserade och inte helt uppdaterade till dagens teknikanvändning. 

I och med att ungdomarna idag i princip endast använder sig av sina mobiler, och det för allt, är de sällan intresserade av plattformar som endast finns på webben. Istället vill de ha plattformar som är moderna, ungdomliga, mångsidiga och lättillgängliga. Om du är ung och känner dig träffar kan våra tips nedan förhoppningsvis hjälpa dig att hitta rätt dejtingsida!

Bästa dejtingsidor för unga

När du googlar på dejtingsidor för unga kommer du få upp en rad olika förslag. Match.comElitSinglarBadooTinder och Mötesplatsen är bara några fåtal exempel. Och dessa kan absolut vara bra för vissa. För alla dejtingsidor och appar har sina unika funktioner och erbjudanden. 

Värt att nämna är dock att bara för att dessa kommer upp som förslag när du söker på google så betyder inte det att just dessa alternativ är de bästa för unga. Utan som sagt så finns det en uppsjö av sajter att vända sig till idag, därav många som inte kommer upp först på Google men som kanske ändå passar bättre för just dig. 

Ta del av flera olika alternativ

Bara för att du besöker och blir medlem på en sida, eller laddar ner och använder en app, betyder inte det heller att du måste hålla dig kvar vid bara den. Det går nämligen att byta precis när du vill och känner för, och det går även att använda flera dejtingsidor samtidigt. 

Oavsett vad du känner så är det ett faktum att Den bästa dejtingsidan för dig som ung är den som du trivs bäst med. Sen om det är Match.com eller någon annan sida spelar ingen roll. Att nätdejta ska vara kul och spännande – inte något som du känner dig tvingad till att göra bara för att “alla andra gör det”. Du ska framförallt också känna dig välkommen, trygg och bekväm. 

Bästa mobilappen för dejting

Badoo

Badoo är en dejtingsida som både är välkomnande, trygg och trivsam att använda. Det inte minst då de även har en smidig och lättanvänd app. Du kan såklart välja att besöka Badoo på datorn, men med appen kan du nätdejta var du än befinner dig. 

Hos Badoo kan du hitta människor i alla åldrar och av alla olika kön. Det bästa är dock att du själv kan bestämma vilka medlemmar av vilka åldrar som du vill ska komma upp för dig. Detsamma gäller när det kommer till avstånd, för du vill kanske inte träffa någon som bor flera hundra mil bort. 

I Badoos chattfunktion kan du skicka meddelanden och bilder till de medlemmar du matchat med. På så sätt lär ni känna varandra på ett tryggt, bekvämt och avkopplat sätt innan ni kanske bestämmer er för att ses och börja dejta i verkligheten. 

Dejtingsidan med flest unga medlemmar

Som ung vill de flesta dejta någon som har kommit ungefär lika lång i livet, eller åtminstone någon som är på samma plats i livet och som man kan komma överens med. Detta behöver inte alltid innebär att man ska dejta någon i samma ålder, men många gånger kan det vara lättast om det är så. 

Att som ung vara med på dejtingsidor för unga kan alltså vara fördelaktigt. Det inte minst om du är med på olika dejtingsidor för att träffa vänner. Tinder har verkligen fått en skjuts framåt de senaste åren, och där är det just flest ungdomar som nätdejtar. 

I början hade Tinder inte det bästa ryktet då det fanns en hel del saker som gjorde det hela rätt otryggt och trist. Idag har dock detta förändrats rätt rejält. Nu finns det faktiskt många par som träffat varandra på Tinder och som sen dess hållit ihop i flera år. Är du ung och vill dejta andra unga kan alltså Tinder vara att rekommendera. 

Tinder

Många känner nog igen Tinder – idag är detta en dejtingapp som blivit otroligt både populär och välkänd. Det som gör denna plattform något unik är att den endast finns som app att ladda ner till telefonen. Det är förmodligen framförallt av den anledningen som plattformen har blivit så stor bland unga. Appen är också helt gratis att ladda ner, men så finns det olika tillägg man kan köpa till för att få lite mer svängrum i användningen. 

Men hur funkar det då? När du har laddat ner appen, skapat en profil och valt din “målgrupp” är meningen att du ska svajpa höger på de personer du tycker är intressanta, och vänster på de som du inte tror skulle passa dig. Det alltså helt baserat på bilderna och den caption du ser på varje profil. 

Om du swipar höger på någon som har swipat höger på dig kommer ni att matcha. Svajpar du höger på någon som swipat vänster på dig, och tvärtom, händer ingenting. Det är först vid en match som ni kan börja chatta med varandra och börja nätdejta på riktigt. 

Något som många kritiserat med just Tinder är att det är en väldigt utseendebaserad app. Vid närmare anblick behöver det dock inte vara så. För det gäller även att du skriver en bra caption som beskriver dig själv med bara några få ord. Trots allt handlar det om att ni ska matcha för att sen kunna chatta, så bara för att ni “matchar på utsidan” behöver inte det betyda att det går bra i chatten. 

Modernaste dejtingsidan

Idag anses det vara modernt att ha en något kulturell inriktning, samt att vara medveten om sig själv. Detta har Mazily tagit till vara på genom att göra en modern app som riktar in sig på just kulturella ungdomar. 

Mazily

Med Mazily kan du inte bara hitta en person att nätdejta, utan du kan även skriva en dagbok där du berättar om dig själv, om dina dagar och om dina intressen. Många ungdomar skriver om just kultur på Mazily, vilket kan vara både positivt och negativt. 

En tydlig positiv effekt av detta är dock att du säkerställer att du inte kommer få en kulturkrock med den person du ska träffa genom att först lära känna personen på Mazily. Det anser många är bekvämt idag i och med att kultur är något som kan påverka alla väldigt mycket. Trots annorlunda inriktning känns sidan seriös – den har hjälpt många unga att hitta varandra. 

Dejta utan dejtingsida 

Att nätdejta är inte för alla. Vissa tycker att det känns opersonligt och oäkta, andra tycker att det är obekvämt då de har svårt att få ut vad de vill säga genom att skriva online, och så finns det dem som helt enkelt inte gillar att vara eller vet hur man gör på nätet.   

Oavsett av vilken anledning du inte vill dejta via en dejtingsida online är det ett faktum att det finns andra sätt att hitta olika personer att umgås med. Det vill säga precis som man gjorde förr. Bara för att många dejtar online idag behöver det inte vara kört för dig för att du inte vill det, utan det går även att dejta utan dejtingsida hur bra som helst. 

Gör det du tycker är kul

Oavsett om du vill dejta online eller “på riktigt” blir det svårt att träffa någon om du bara sitter hemma och rullar tummarna. För att träffa någon behöver du vistas bland eller ta kontakt med andra människor. 

För att göra det enkelt, inte minst om du inte känner dig helt bekväm med att gå fram till okända människor, kan du börja med att vistas bland folk genom att utföra ett intresse som du har. När du gör något som du tycker om kan du träffa andra människor som också tycker om det. 

Antingen kan du genomföra detta på egen hand och få kontakt med andra i samband med intresset, eller så kan du genomföra det med andra människor så att de får se ditt riktiga jag.  Oavsett så ökar detta chansen att du hittar någon som är likasinnad och som du kan trivas ned. 

Var öppen

Ibland kan det kännas som att ju mer du letar desto svårare blir det. Därför kan det vara bra att “sluta leta” ett tag och bara ta dejtingen som den kommer. Hittar du någon som du fattar tycke för på vägen så är ju det jättehärligt, men samtidigt ska man komma ihåg att det snarare är positivt att inte varje gång vara “ute på jakt”. Det alltså trots att du träffar olika personer. 

Vill du öka dina chanser om att hitta någon som känns naturligt rätt, utan stress och press, kan du även komma att behöva släppa förväntningarna på att hitta den perfekta partnern. Ta det som det kommer och gå in med en öppen inställning i sådant som känns bra för dig. 

Du måste självklart våga lite och vara modig nog att gå utanför din comfort zone för att det ska hända något. Men, när du minst anar det kan också vara det tillfälle då du hittar den rätta, eller åtminstone någon du tycker om. Att vara flexibel, anpassningsbar och inte allt för på i dejtandet kan med andra ord vara bra. Oavsett om du väljer att dejta på nätet eller inte hoppas vi att våra tips kan hjälpa dig på vägen!

DejtaSmart

© Compado GmbH 2022 Dejtasmart. All rights reserved

Finland

Norge

Danmark