Badoo Recension 2023

Badoo är en plattform för sociala medier med fokus på nätdejting. Med sina matchningsalgoritmer syftar denna dejtingapp till att hjälpa användarna att hitta rätt person, antingen för ett seriöst förhållande eller för tillfälliga möten.

Badoo fick sin start i mitten av 00-talet och införlivade sociala spel och frågesporter i ett dejtingsajtformat. Med tusentals aktiva användare tänkte vi att det är dags för en djupgående Badoo granskning. Kolla in vår kostnadsfördelning för Badoo för att se hur det står sig mot de bästa dejtingapparna och -sidorna!

Vår Badoo granskning

Badoo är en av de största online dejtingplattformarna i världen, tillsammans med Tinder och Bumble. Eftersom så många människor använder appen fungerar sökfunktionerna bäst när du använder alternativet Människor i närheten.

Du kan hitta välbalanserade funktioner i Badoo premium- och gratiskonton. Badoos kostnad för premiumtjänster är relativt låg jämfört med konkurrenterna. På det hela taget är Badoo en tillgänglig och rolig nätdejtingplattform. Vi rekommenderar starkt att du använder mobilappen, som är tydligare och mer användarvänlig än dejtingsajten.

Fördelar och nackdelar

Det här är vår Badoo recension dom när det gäller fördelar och nackdelar med dejtingtjänsten.

Fördelar

Nackdelar

Badoo gratis vs. premiummedlemskap

Badoo har funktioner som är tillgängliga gratis och andra som du bara får tillgång till när du betalar. Ta en titt på vad som är tillgängligt för att avgöra om detta är dejtingappen för dig.

Funktioner som är gratis

Badoo låter dig få tillgång till centrala funktioner i dejtingplattformen gratis så länge du verifierar ditt konto framgångsrikt. Dessa grundläggande kostnadsfria funktioner är:

Du kan också få tillgång till matchningsfunktionen Encounters gratis, som erbjuder ett roligt swipe-baserat sätt att hitta matchningar. Om båda personerna röstar ja till Encounters kan de sedan börja chatta.

En ny kostnadsfri funktion som Badoo erbjuder är en profilsökning med Celebrity Lookalike-profiler som låter dig hitta personer som liknar en kändis som du väljer. Denna funktion utvecklades som ett resultat av Badoos automatiska arbete för att förhindra falska profilbilder. Om din favoritkändis inte finns med i listan kan du dessutom ladda upp ditt eget foto för att hitta likadana profiler.

Funktionen ”Personer i närheten” är också tillgänglig gratis. Den begränsar området för dina sökningar så att du kan prata med fler lokala användare. Dessutom kan du se på en gång om användarna är online. Var medveten om att den här funktionen kan stängas av i sekretessinställningarna.

Grön prick: Användaren är online just nu.
Orange prick: Användaren är inte online just nu, men var det nyligen.

Är Badoo Premium värt det?

När du väl har bekantat dig med alla gratisfunktioner kan du avgöra om Badoo Premium är värt det baserat på de ytterligare funktioner du får. Även om priset är konkurrenskraftigt vill du först bli skicklig på att använda alla Badoos gratisfunktioner. På så sätt kan du dra full nytta och få ut det mesta av de premiumfunktioner som anges ovan.

Slutsats

Badoo är en enkel, okomplicerad och lättnavigerad dejtingplattform med en smak av socialt nätverk. Tydliga ikoner och emojis gör det enkelt och roligt att hitta runt. Tjänsten kan användas antingen som en dejtingsajt på webben eller som en dejtingapp i mobilen.

Mobilappen är mer användarvänlig än webbplatsen, men Badoo har överlag en rörig layout.

Badoo är bra för dem som snabbt vill komma igång med nätdejting. Det finns inget ”personlighetstest” som inledningsvis hjälper till att begränsa dina föreslagna matchningar. Funktionen ”Människor i närheten” och andra sökalternativ finns dock där för att hjälpa dig att begränsa din sökning till lokala singlar.

VANLIGA FRÅGOR

Här hittar du svar på vanliga frågor om Badoo.

Är Badoo bara en dejtingapp?

Badoo är i första hand inriktad på dejting även om den ursprungligen presenterade sig som ett socialt nätverk med starka dejtingfunktioner. För närvarande beskriver Badoo sig själv som ”platsen för att dejta på ett ärligt sätt”.

Är Badoo säkrare än Tinder?

Badoo är lika säkert som Tinder. Båda dejtingapparna använder sig av en fotoverifieringsprocess. Detta innebär att man tar selfies med vissa specifikationer för att göra det svårare för bedragare att registrera sig med falska profiler.

Vad är Badoos bakgrundshistoria?

Badoo började sitt liv i Moskva i mitten av 00-talet, växte snabbt och är nu verksamt i 190 länder och på 47 olika språk. Andrey Andreev, innovatör och grundare av varumärket Badoo, var tillräckligt övertygande för att investerarna skulle anförtro 30 miljoner dollar i finansiering, vilket gjorde det möjligt för utvecklarna att verkligen arbeta med plattformens användbarhet, säkerhet och övergripande format.
Genom en uppmärksammad marknadsföringskampanj i sociala medier blev Badoo viral på Facebook. Den var särskilt populär bland yngre användare eftersom den innehöll sociala spel och frågesporter, vilket gjorde den till en mycket användarvänlig plattform.

Vem finns på Badoo?

Badoos publik består främst av 20-35-åringar. Det innebär att den används av unga yrkesverksamma som vill komma i kontakt med människor runt om i världen. Badoo har omkring 300 000 nya registreringar dagligen.

Vad är ”Badoo begär en selfie”?

En av Badoos säkerhetsåtgärder är alternativet ”Request a Selfie”, som hjälper till att förhindra catfishing.

Vad gör Badoo för att lösa säkerhetsfrågorna?

Badoo uppgraderar kontinuerligt sina säkerhets- och trygghetsfunktioner för att se till att konton är äkta och verifierade. En del av detta är att samla in personlig information för att verifiera att personen som öppnar kontot är verklig och inte en ”bot” som försöker odla data.

Vilken ytterligare information begär Badoo?

Du ombeds ange ett telefonnummer som sparas i upp till 90 dagar. Om du utökar din profil för att inkludera premiumtjänster måste du också ange betalningsuppgifter.
Om du använder mobilappen i stället för webbplatsen samlar företaget in uppgifter om Wi-Fi-åtkomstpunkter och platsinformation. Detta för att användarna ska kunna se ”närliggande” profiler. Du kan dock stänga av lokaliseringstjänsterna genom att ändra inställningarna för sekretess och lokalisering på din telefon.

Vad är Badoos system för fotoverifiering?

Plattformen använder sig också av fotokontroll för att se till att användarna är de som de utger sig för att vara. Användaren ombeds att ladda upp ett foto av sig själv som efterliknar en viss pose, som sedan kontrolleras av en av Badoos 5 000 moderatorer.

Så här ändrar du plats på Badoo

Gå till din profil och klicka på fliken bredvid din nuvarande plats. Du kan sedan ange en ny plats. Se till att du bara har en app öppen, annars kan GPS:en inte fylla i platsfunktionen korrekt.

Alternativ till Badoo

DejtaSmart

© Compado GmbH 2022 Dejtasmart. All rights reserved

Finland

Norge

Danmark