Dejta utan dejtingsida – så gör du!

Att dejta på nätet har aldrig varit mer populärt och omtalat än vad det är nu. Det positiva med det är att vem som helst kan träffa vem dom vill, och det när som helst under dygnet. Det alltså utan att egentligen gå ut och träffa folk – idag kan du dejta direkt från soffan, sängen eller någon annan plats genom att chatta online. Värt att nämna är att detta inte är något för alla. Alla känner sig inte trygga och bekväma med denna typ av dejting online. Hur stort det än är så finns det alltså folk som inte vill dejta på det sättet. Känner du att det stämmer in på dig, att du inte gillar att dejta på nätet? Då ska du fortsätta läsa!

Att dejta utanför nätet – så undviker du dejtingsidor

Oavsett av vilken anledning du inte tycker om att dejta online, eller mer specifikt på en dejtingsida, så har du alla möjligheter att inte göra det. Trots att det är väldigt många som dejtar online via dejtingsidor idag så finns det väldigt många andra sätt att gå tillväga på för att träffa nya människor, dejter, partners och liknande. 

Självklart kan det vara roligt att testa dejting via en dejtingsida eller en dejtingapp om man känner för det. Men, om man inte vill det så finns det goda möjligheter att dejta utan dejtingsida men som ändå inte kräver att du går ut och ”träffar folk i verkligheten”. Vi delar med oss av våra bästa tips för detta här nedan!

Bästa tipsen för dating utan dejtingsidor

1. Träffa vänners vänner

Ett riktigt bra tips när det kommer till dejting, det vill säga oavsett om du inte vill dejta via olika sajter eller behöva ge dig ut i minglet för att hitta någon, är att träffa vänners vänner. Detta är inte bara ett bra tips för att få nya kontakter och ett större umgänge överlag, utan det kan även vara riktigt bra då man kanske vill träffa någon att spendera mer tid med.

Dina vänners vänner är med största sannolikhet också vettiga, pålitliga personer som du på ett eller annat sätt kan få en bra relation med. I och med att din kompis umgås med dessa kan åtminstone chanserna vara något större att ni klickar än om du skulle träffa någon utan minsta referens eller uppfattning innan. Om du ofta ställer dig frågan ”hur får man en dejt” kan just denna typ av kontaktskapande vara ett bra svar. 

Ni har redan en naturlig länk att bygga på 

Jag menar, det finns ju en anledning till att din vän umgås med dem! Att ta till vara på de relationer som din kompis skapat med människor som även du kan tycka om är med andra ord något som alla kan vinna på. Det då inte minst du som vill dejta. Om din kompis introducerar er blir det även ett väldigt naturligt sätt att få kontakt från första början. 

Skulle det visa sig att din kompis satt ihop en blinddejt med någon av sina kompisar är det såklart viktigt att du tänker lite extra mycket på att ni faktiskt egentligen inte har en relation bara för att ni har en gemensam kompis. Utan se till att du håller dig trygg under blind daten, och gå inte in med inställningen att ni måste klicka bara för att det är din väns kompis. 

2. Kolla vilka som finns i närheten via sociala medier

Sociala medier är något som vi idag använder oss av mer och mer. Och det för det mesta. Idag kan du använda sociala medier för att få inspiration, för att shoppa, för att ha kontakt med kompisar, för att kolla på bilder och videos, för att bli igenkänd, för att få ditt varumärke att växa, och så vidare. Listan kan i princip göras oändlig. 

Det är med andra ord inte så konstigt att det blivit så stort. Något som växer sig allt större och blir vanligare är att man får nya relationer, umgängeskretsar och kommer i kontakt med helt nya människor via sociala medier. Detta kan du som vill dejta utan att gå med på en dejtingsida dra stor nytta av.

Idag finns det nämligen en funktion på sociala medier som erbjuder dig att tagga vilken plats du är på. Det innebär att du som befinner dig på en viss plats via sociala medier kan se vilka andra personer som har taggat att de är där samtidigt som dig. Det finns även lokala grupper du kan gå med i för att få kontakt med folk i närheten utan att just dejta online.

3. Prata med folk

Det man gjorde innan sociala medier uppfanns var att träffa och få kontakt med andra genom att prata med dem. Vill du inte vara aktiv online och dejta på nätet är detta ett av de bästa sätten för att skapa relationer med folk som du på ett eller annat sätt dras till. 

Om du är blyg, introvert eller inte har den där naturliga sociala förmågan att bara gå fram och prata med folk kan du alltid ta hjälp av vänner för att få nya vänner, dejter och liknande. När du väl börjar prata med folk kommer du inse att de flesta ofta är lika intresserade av att prata som du är. Kanske kommer ditt mod leda till att du träffar ditt livs kärlek?

4. Var öppen och visa intresse

För att du ska kunna hitta någon att dejta och träffa på ett sätt som är mer än kompisar är det viktigt att du har en ”öppen aura”. Det du utstrålar kommer nämligen ofta att spegla av sig på andra i din närhet, och därmed även på hur de beter sig mot dig. 

Utstrålar du att du är en öppen, intresserad person är sannolikheten väldigt mycket större att du kommer hitta någon att prata och umgås mer med. Detta gäller alltså oavsett om du träffar folk i verkligheten eller om du skriver med olika personer på nätet. Det är alltid fördelaktigt att visa att man är intresserad av att få nya kontakter om man faktiskt är det.

5. Våga ta första steget

Precis som att din öppenhet och ditt visade intresse kan göra stor skillnad i frågan om vilka som blir intresserade av att ta kontakt med dig kan det i vissa fall vara viktigt att du är den som vågar ta första steget. Detta kan såklart kännas jobbigt, läskigt och vara svårt, men samtidigt kan man inte alltid bara gå runt och vänta på andras ageranden för att något ska hända. 

Låt säga att du ser en person på stan som du verkligen attraheras av, att du fått kontakt med en person som du tycker är riktigt trevligt eller att du hört talas om en person som du tycker låter som någon som skulle passa dig. Hen kanske inte har hittat eller upptäckt dig på samma sätt, och då kan det krävas att du visar framfötterna först för att något ska hända. 

Detta kan gälla lika mycket för den som vill hitta nya kompisar som för den som vill dejta. Oavsett vad du har för önskemål om ”vad som ska hända” kan du alltid ha med dig att du själv kan komma att behöva ta första steget för att just det ska hända. Med mod kommer man väldigt långt och får saker att gå framåt i ens egna liv.

6. Berätta att du är singel och sökande

Idag måste man inte vara aktiv online om man inte vill det. Bara för att i princip alla andra är det innebär inte du att du också måste göra det. Men, om du inte visar att du är singel och sökande genom att vara delaktig på olika dejtingsidor och i olika dejtingappar finns det inte så mycket som tyder på att du är just det, singel och sökande.

Då är det helt enkelt upp till dig att få folk att förstå att du är det. Detta kan du göra genom att berätta det för din familj och vänner, eller för andra som du står nära. Du kan även förtydliga detta genom att berätta för folk du träffar att du är singel men gärna vill träffa någon, det såklart om det passar i stunden. Sannolikheten att du får kontakt med någon, att någon hör av sig eller att den person du träffar förstår att det faktiskt kan bli något om ni klickar är väldigt mycket större om folk är medvetna om att du är tillgänglig och intresserad. Det är många som ställer sig frågan hur får man en dejt. Och faktum är att detta är något som kan göra skillnad.

DejtaSmart

© Compado GmbH 2022 Dejtasmart. All rights reserved

Finland

Norge

Danmark