Academic Singles Recension

Webbplatsen Academic Singles och appen Academic Singles, som lanserades 2005, har etablerat sig som ett populärt val för utbildade singlar. Målgruppen består av personer för vilka intellektuell förmåga och utbildningsnivå är önskvärda egenskaper hos en dejt.

Webbplatsen använder ett vetenskapligt matchningssystem för att hjälpa människor med liknande akademiska och intellektuella nivåer att hitta varandra. Systemet bygger på ett omfattande och skarpt frågeformulär som är utformat för att hjälpa dig att identifiera vilken typ av partner och relation du är intresserad av.

Från webbplatsens hemsida till dess dataskyddspolicy finns det mycket få detaljer som lämnas åt slumpen, vilket kan vara anledningen till att Academic Singles har en framgångsprocent på 40 %. Det här är dock inte en webbplats för one night stands eller tillfällig dejting; de intellektuella och akademiker som använder webbplatsen är ute efter meningsfulla och långvariga relationer.

Eftersom utbildning är en viktig del av Academic Singles matchmaking-webbplatsen och Academic Singles-appen kommer du att märka att de flesta av användarna är i åldrarna mellan 30 och 50 år. Ovanligt nog är dock förhållandet mellan manliga och kvinnliga användare ganska jämnt.

Med nästan 200 000 intellektuella och akademiker som redan är prenumeranter och massor av nya registreringar varje dag är Academic Singles en av de mest populära dejtingsajterna för utbildade singlar. Men behöver du en doktorsexamen för att använda den? Vår djupgående granskning av Academic Singles sätter den under lupp.

Fördelar och nackdelar

Vad vi gillar

Vad vi inte gillar

Vår granskning

Academic Singles riktar sig i första hand till dem som hellre inte vill lämna sitt kärleksliv helt åt slumpen. Det vetenskapliga matchningssystemet innebär kanske ett längre frågeformulär än vanligt, men det är det bästa sättet att se till att de dejter du matchas med är personer som du vill träffa.

Även om frågeformuläret frågar om din utbildning och dina yrkesmässiga prestationer används majoriteten av frågorna för att bedöma din personlighetstyp och din idealiska matchnings personlighetstyp. När du har svarat på allt kan du ladda upp ett foto och välja om andra användare ska kunna se det eller inte.

Även om det kan låta lite elitistiskt är Academic Singles inte en grogrund för snobberi. Istället är det en matchningswebbplats för utbildade singlar som hellre tar sig tid att hitta den perfekta matchningen och inte går på ändlösa, återvändsgrändsfria dejter.

Förutom personlighetstestet ger webbplatsen dig möjlighet att välja en färdigskriven fråga som skickas till dina matchningar. Dessa varierar från ”Vad får dig att skratta?” till ”Vad skulle hända om vi träffades i baren?” och ger hela processen en rolig prägel.

Eftersom de flesta av Academic Singles’ användare är mellan 35 och 55 år, fokuserar webbplatsen mer på kvaliteten på matcherna än på kvantiteten. Om du är ute efter en snabb lösning bör du leta på annat håll. Om du däremot vill ha ett väl avvägt och smart sätt att dejta är det väl värt att prova.

Alternativ dejting

I Sverige finns det många alternativ för att hitta personer som vill ha en seriös relation, till exempel med följande appar och dejtingsidor: Be2, E-Darling, Elitsinglar, HappyPancake, Match, Meetic, Mötesplatsen, OKCupid och Parship.