Meetic Recension 2023

Meetic är sajten för dig som inte tycker att giftermål och skaffa barn är något akut. Många på Meetic är för singlar utan barn och de flesta är i åldrarna 25-45 år. De du kommer att dejta här är ofta hantverkare eller sjuksköterska. Det unika med Meetic jämfört med andra dejtingsajter är deras coola chattfunktioner, här kan du både chatta som vanligt men också med ljud och video. De här funktionerna är mycket populära och det är ett utmärkt sätt att börja dejta någon på.

Meetic gjorde nyligen en intressant undersökning som visade att 80 procent av deltagarna i undersökningen hade “träffat någon” och att 70 procent skulle rekommendera dejtingsajten för andra om de frågade. Priset för att dejta på Meetic ligger på 279 för en månad och 130 kr om du väljer en längre abonnemang.

Antal medlemmar500 000
Ålder på medlemmar25-45 år
Pris279 kr per månad
Vad är unikt med Meetic?Här finns gott om barnfria singlar och många jobbar som sjuksköterskor och hantverkare
MatchningJa
VideochattJa

Meetic | Medlemmar och ålder

Medlemmarna på Meetic är i åldersspannet 25-45 år. En typisk användare på Meetic kan beskrivas som en tjej eller kille som är trendig, anser sig cool och ickerökare. Genomsnittsmedlemmen anser inte heller att giftermål och viktigt och har heller inga barn.

Tjejerna som dejtar på Meetic är ofta sjuksköterskor eller lärare medan killarna ofta är tekniker eller hantverkare.

Meetic | Kostnad

Att registrera sig på Meetic innebär ingen kostnad men för att utnyttja tjänsterna krävs det att du är betalande medlem. Kostnaden för en månad ligger på 279 kr men om du väljer att binda dig för 6 månader landar du på endast 130 kr per månad.

Meetic | Användarvänlighet

Enligt Meetic själva har de gjort en undersökning där de har frågat singlar som har dejtat på sajten om hur många som har “träffat någon” via Meetic. Då uppgav singlarna att 80 procent hade gjort detta och 70 procent av medlemmarna skulle rekommendera dejtingsajten till andra om de fick frågan.

När du har skrivit färdigt din dejtingprofil skickas den in till granskning och då får du vänta ungefär ett dygn innan den kan godkännas. Granskningen sker manuellt och det känns mer seriöst. Under tiden du väntar på att bli godkänd har du möjlighet att söka runt lite på dejtingsajten efter de andra singlarna.

Sajten känns överlag användarvänlig, den är stilren och du kan utan problem ta dig runt mellan de olika funktionerna.

Meetic | Support

Som alla dejtingsajter har även Meetic en kundtjänst som du kan skicka e-post till och självklart finns det även en hjälpsektion inne på sajten som svarar på de vanligaste frågorna.

Meetic | Applikationer som chatt, bloggar m.m.

En av de stora fördelarna med Meetic är deras olika video- och chattfunktioner. Via deras Meetic-Messenger kan du enkelt chatta med de andra singlarna och det fungerar ungefär som MSN Messenger.

Men ibland kanske man inte tycker det är tillräckligt med att “bara” kunna chatta via text. En vanlig chatt är ju inte mer levande än de orden och symbolerna man ser. Därför har Meetic sin Videochatt där du har möjlighet att både se och höra den du vill dejta. En förutsättning för detta är naturligtvis att både du och din dejt har varsin webbkamera installerad på era datorer, men det hade du nog redan listat ut 😉

Europas ledande dejtingsajt enligt Meetic själva

Och visst finns det fler medlemmar än du klarar av på sajten. Med det breda medlems underlag som finns här så har du alla möjligheter att hitta just den du söker. Ovasett om han eller hon ska vara blond eller brunett, kort eller lång så finns det massor av lämpliga medlemmar.

Hitta passande kandidater

De passande medlemmarna hittar du genom den effektiva sökmotorn på sajten. Här kan du söka efter precis din drömprinsessa. Med hjälp av matchningsfunktionen får du förslag på passande kandidater framplockade just efter dina krav. Du kan även söka efter medlemmar med en viss religion, något som bara de större dejtsajterna erbjuder.

Tryggt och säkert

Meetic förser alla medlemmar med en säker, trygg och anonym plats för att träffa nya vänner, skapa meningsfulla relationer och kanske hitta den där alldeles speciella personen. För att din dejting sak bli så säker som möjligt ges också en hel del goda råd för en säker och trygg dejting på nätet. Dessutom får du förtur till kundtjänsten om du skulle ha en fråga som du själv inte kan hitta svar på.

Funktioner

Blockering:JaChat:Ja
Forum:NejMatchning:Ja
Meddelanden:JaSök:Ja
Webcam:NejVirtuella kyssar:Ja

En webbplats att älska som Meetic själva skriver. När du bestämt dig för att bli medlem börjar du med att fylla i en hel del frågor om dig själv. Du fyller i vem du är och vad du söker. Givetvis kan du också ladda upp en bild.

Tyvärr är valen något begränsade, man kan t.ex inte ha en lägre utbildning än gymnasium. Visserligen kan man välja Annat eller Vill inte tala om men hur attraktiv blir en profil som inte är komplett?

När registreringen är klar skickas dina uppgifter in för granskning. Denna granskning tar någon dag då den sker manuellt. Fördelen med detta är att oseriösa profiler gallras bort.

I väntan på att din profil granskas kan du spana in sajtens medlemmar men du kan inte ta kontakt utan att antingen köpa ett Meetic pass eller sk Krediz. Meetic pass ger dig full tillgång till alla funktioner och tjänster. Passet är ett abonnemang som löper månads-, kvartals-, eller årsvis. Meetic Krediz är virtuella krediter som förbrukas vartefter du använder sajtens olika tjänster. Dessa krediter är giltiga i en månad från inköp vilket gör detta alternativ väldigt dyrt! Köp ett månadsabonnemang istället!

Sajtens grafiska utformning är stilren och man blir snabbt hemmastadd i den nya miljön. Funktionerna är lätta att hitta och det mesta ger sig självt utan att man behöver vara ett datorproffs. Skulle du stöta på problem finns en kundtjänst som kan hjälpa dig. Tyvärr kan man inte ens i begränsad omfattning prova sajtens funktioner, detta drar ner vårt betyg något.

Alternativ till Meetic

DejtaSmart

© Compado GmbH 2022 Dejtasmart. All rights reserved

Finland

Norge

Danmark