OkCupid Recension

Mobilappen OKCupid är kanske inte ett nytt koncept i online dejtingvärlden, men det kan vara ett av de mest förbisedda. Oavsett om du använder den som ett socialt nätverk eller som en dejtingsajt har den mycket att erbjuda – särskilt om du är ny på scenen.

OKCupid-appen har utformats för dem som föredrar funktionalitet framför estetik, även om denna sociala nätverkssajt verkar ha hittat den känsliga balansen mellan de två.

Med intuitiva algoritmmatcher i första hand och en lättanvänd webbplats finns det mycket att gilla.

Webbplatsen lanserades 2001 av Sam Yagan, Chris Coyne, Max Krohn och Christian Rudder. Den skapades som ett motgift mot de webbplatser i stil med ”registrera dig och få dejta”-stilen som var det stora modefältet i slutet av 90-talet.

Det var därför en av de första dejtingsajterna på nätet som använde sig av flervalsfrågor för att hjälpa användarna att hitta sin perfekta match.

Systersajten The Spark använde en version av det berömda personlighetstestet Myers-Briggs för att matcha användarna utifrån deras svar. OKCupid-appen tog processen ett steg längre och använde dessa resultat för att matcha användare med dem som hade svarat på liknande sätt.

Nybörjare kommer att finna webbplatsen lätt att navigera och OKCupids mobilapp snålar inte på feelgood-faktorn. Datingsajten använder starka färger och en lika stark humor för att hjälpa dig att hitta rätt.

OKCupid erbjuder dessutom utmärkta tjänster för dem som inte tror på binära relationer.

Med cirka 50 miljoner användare världen över har OKCupid-appen visat sig vara en av de bästa dejtingsajterna på nätet. Men gör större saker och ting automatiskt bättre? Vår djupgående OKCupid-granskning tar en titt på de finaste punkterna på denna banbrytande webbplats.

Fördelar och nackdelar

Precis som eHarmony och Match.com har OkCupid mycket att erbjuda användarna. Det betyder inte att det inte finns för- och nackdelar att väga in när du gör ditt val:

Vad vi gillar

Vad vi inte gillar

Vår sammanfattning

OKCupid är en dejtingsajt som har tagit plats på 2000-talet och är en av de allt fler som inte bara vänder sig till heterosexuella. Bögar, lesbiska och de flesta medlemmar av HBTQ-samhället är representerade här.

Efter att ha använt sig av de insikter som erbjuds av personlighetstestet Myers-Briggs har appen investerat ytterligare forskning i dejtingvanor hos dagens singlar. OKCupids forskning har till exempel visat att den bästa tiden för en sökning är runt 19.00 på en söndagskväll.

Dessutom har man använt sin profil för att koppla in sig på aktuella händelser. Som exempel kan nämnas att användare som är beredda att offentligt förklara sin kärlek till TV-serien Game of Thrones belönas med en GoT-badge på sina profilsidor.

Även om detta kan låta lite lättsinnigt verkar OKCupid ha gjort sin hemläxa.

TV-serien har haft över 2 miljoner omnämnanden på dejtingsajten och OKCupid beräknar att om du visar en GoT-badge på din profil ökar din sympati med cirka 20 %, med en potentiell ökning av samtalen på cirka 15 %.

Om statistik är din grej kan det vara värt att veta att webbplatsen har över 50 000 dejter varje vecka och att den är den mest refererade dejtingsajten i New York Times.

OKCupid-appen är utan tvekan en av de största i sitt slag. Dess presentation, användarvänlighet och sympati gör den till en seriös utmanare i världen av nätdejting. Om du letar efter en gratis app där du kan söka efter din dröm-match finns det få bättre ställen.