Parship recension

Parship är den dejtingsajt i Sverige som vänder sig till en något äldre kärlekstörstande befolkning. Medelåldern på den du kan dejta på Parship ligger på 45 år och medlemmarna är väldigt fokuserade på att hitta en seriös partner. Om man tittar på hur medlemmarna ser ut på Parship kan man se att det är en av de dejtingsajter med högst antal högutbildade. Majoriteten av singlarna du kommer att dejta på Parship är akademiker. För att ge dig en bild av hur en vanlig dejtare på Parship kan se ut är mannen ofta egenföretagare och kvinnan arkitetekt eller lärare.

Könsfördelningen är jämn och ligger runt 50/50 och det pris du får betala för att dejta på sajten börjar från 190 kr i månaden och uppåt. Det unika mer Vissa dejtingsajter satsar mycket på personlighetstester och Parship är en av dessa. Här får du först genomgå ett omfattande personlighetstest och därefter blir du matchad mot andra singlar och du behöver inte lägga tid på att själv söka efter andra. Parship är också den enda dejtingsajt där du genom deras premiummedlemskap kan kontakta en professionell relationscoach per telefon för att få vägledning om hur man på bästa sätt kan dejta på Parship.

Antal medlemmarUppger ej
Ålder på medlemmar40-55 år
Pris199 kr per månad
Vad är unikt med Parship?Många söker seriösa förhållanden | Mer än 50% högskoleutbildning
MatchningJa
VideochattNej

Medlemmar och ålder

Parship har specialiserat sig på att erbjuda det ”främsta alternativet för seriösa singlar”. Majoriteten av medlemmarna är akademiker och medelåldern på Parship är 45 år med ett ålderspann på 35-65 år. På Parships svenska hemsida marknadsför sig dejtingsajten med 4 olika dejtare, nämligen:

Vad gäller könsfördelningen har dejtingsajten en väldigt jämn sådan. 51 procent är kvinnor och 49 procent är män. Medlemmarna på Parship har i regel som mål att hitta en partner för ett långsiktigt förhållande.

Kostnad

Du kan gratis registrera dig som medlem på Parship och då får du också kostnadsfritt genomföra PARSHIP-testet och en personlighetsanalys. Därefter får du se matchningar som stämmer överrens med din profil.

Men vill du kunna svara på meddelanden och skriva egna så kostar det. Då har du också möjlighet att genomföra en mycket grundlig personlighetsanalys på hela 65 sidor.

En kostnad för fullt medlemskap hos Parship börjar från 190 kr per månad och faller sedan i månadskostnad beroende på hur lång bindningstid du väljer.

Användarvänlighet

Denna dejtingsajt är användarvänlig förutsatt att du lägger ner mycket tid och kraft samt svarar så ärligt du kan på deras personlighetstest. Om du gör ett halvdant försök och inte koncentrerar dig tillräckligt kan det bli så att ditt resultat som du får inte speglar din personlighet vilket i sin tur kan leda till att du blir matchad med någon som känns helt fel.

En nackdel med Parship kan vara att det kan kännas lite tråkigt att inte kunna se bilder på den du först blir ihopmatchad med, men så fort ni börjar en konversation kan ni byta bilder med varandra.

Support

Parship har en funktion som få andra dejtingsajter har, nämligen att du kan ringa upp en relationscoach. Denna tjänst ingår om man tecknar sig för deras premiumtjänst och här kan du få mycket värdefulla tips om hur du på ett professionellt sätt kan hitta en partner via Parship.

Funktioner som chatt, bloggar m.m.

Sajten har inga tekniska extrafunktioner men som vi tidigare har nämnt har de både ett avancerat personlighetstest samt möjlighet att ringa en relationscoach.