Gay dating – bästa sajterna för homosexuella män!

När det gäller gay dejting har homosexuella män turen att det finns ett flertal hemsidor där de kan kommunicera med andra män med samma intressen utan andra fördomsfulla människor. Visst, det finns sociala tillställningar och platser där det kan vara möjligt att möta en potentiell matchning, men till och med på dagens gayklubbar hittar man en stor mängd individer som inte är homosexuella, vilket gör det till en tuffare utmaning att hitta rätt. Det betyder att dejtingsajter för homosexuella har förenklat dejtandet enormt.

Enligt en undersökning utförd av en amerikansk journalist som innehöll 4 000 homosexuella män, så hade över 49 procent av männen framgångsrikt använt sig av en dejtingsida minst en gång. I grund och botten, om du är en millennial, då är detta ett av de bästa alternativen för att få kontakt med en annan gayman på ett avslappnat sätt. Av alla undersökta män uppgav 79 procent att de funnit en varaktig och uppfyllande relation (vare sig det var en vänskap, romantik eller vänner med förmåner) med hjälp av en dejtingsida, medan 21 procent sa att de inte hittade kärlek, bara lust. Vare sig det är en djup, romantisk relation eller bara en flört du är ute efter så är chansen stor att du kan hitta det via en dejtingsida.

Men onlinedejting, oavsett din sexuella läggning, kan vara utmanande. Du måste gå igenom hundratals filtrerade bilder av främlingar. Sedan måste du ha besvärliga småprat för att se om du till och med har gemensamma intressen att prata om när du träffas. Det kan vara utmattande att gå igenom processen gång på gång i hopp om att hitta någon som kommer att göra att du aldrig mer behöver en dejtingprofil. Så om du vill träffa en ny vän (eller hitta den perfekta killen att ta med hem för att träffa mamma), bläddra nedan för att hitta de bästa sidorna för onlinedejting som en gayman.

Topp 5 bästa sajterna för gay dating 2023

Idag finns det fler alternativ för onlinedejting än någonsin tidigare, och dessa sidor har kunskapen och erfarenheten som hjälper dig att skapa en meningsfull anslutning. Oavsett om du använder en matchningsalgoritm eller en platsbaserad app så kan du söka efter dina specifika kriterier eller vänta på att se vem som dyker upp på din skärm. De många alternativen gör det betydligt enklare för män att hitta en likasinnad partner. Allt du behöver göra är att ta reda på vad du letar efter, öppna ditt sinne och ta steget ut i världen.

Match.com recension

Av alla dejtingtjänster som finns att välja och vraka mellan på marknaden är Match.com en av de som hör till de allra bästa. I drygt 20 år har människor av alla kön och i alla åldrar vänt sig hit för att hitta kärleken. När man registrerar sig som användare får man själv välja kön, och även vilket kön man är intresserad av. Det innebär att Match.com är perfekt för gay dating eftersom du kommer presenteras med profiler som letar efter samma sak som du gör.

Något som är väldigt bra med Match.com är att det inte bara är bilderna som står i fokus, utan även vilken personlighet man har. Du får uppge en hel del information om dig själv och har även möjlighet att läsa om de potentiella matchningarnas värderingar och intressen. Förutom att du kan använda tjänsten digitalt för att hitta andra gaymän att dejta kan du också delta på deras gratisevenemang som ordnas regelbundet. De träffarna finns till för att Match.coms användare ska ha en chans att träffa personer på riktigt för att se om det väcks ett intresse. Det som gör Match.com så bra är att det är en komplett dejtingtjänst som används av över 180 000 svenskar, är trygg att använda och lätt att förstå sig på. 

Snabb fakta 2023

Elitsinglar.se recension

Jämfört med många andra dejtingsidor har Elitsinglar ett unikt koncept. Här får du förslag på matchningar som är anpassat efter dig och dina preferenser, istället för att du själv ska leta upp en kandidat som verkar intressant. Som gayman kan du registrera dig på tjänsten och uppge att du vill träffa andra män, och sedan gör Elitsinglar en del av jobbet med att hitta bra matchningar åt dig. För att göra det använder de sig av det personlighetstest som alla användare får göra. 

Det här är en sajt som passar för dig som letar efter en man att starta en mer långvarig relation med. I huvudsak är det just sådana som är seriösa med sitt dejtande som använder tjänsten. Utöver det är det här en aktör som vuxit sig extra stark bland personer som har en högskoleutbildning, eftersom man valt att rikta in sig mot den målgruppen. Vill du träffa en kompetent man som har hjärtat på rätt ställe och som genuint dejtar för att hitta livets stora kärlek är det här rätt sajt för dig. 

Snabb fakta 2023

OurTime recension

Om du är 50 eller äldre och vill träffa en man att dejta, antingen för att du hoppas på att inleda en relation eller för att du vill ha en mer tillfällig kontakt, kan du vända dig till OurTime. Det är en tjänst som specifikt är till för personer som är över 50. Att bli medlem kostar ingenting, och att det är samma företag som driver den här tjänsten som har Match.com vittnar om en seriositet.

Utöver att du kan dejta andra män via nätet och chatta med dem via tjänstens meddelandefunktion kan du delta på några av de aktiviteter och evenemang som ordnas. Under dem har du möjlighet att träffa flera andra män på en och samma kväll, för att se om det är någon du vill träffa igen. Att registrera sig på sajten kostar ingenting. Som registrerad kan du välja om du vill fortsätta använda gratisversionen eller om du vill skaffa en betald prenumeration. I samband med registreringen får du fylla i information om dina önskemål och preferenser, och sedan kommer du bli presenterad för lämpliga män att dejta. Faller någon i smaken kan du kontakta dem via chatten. 

Snabb fakta 2023:

C-date recension

Ifall du letar efter mer tillfälliga dejter och kontakter snarare än en relation som ska vara livet ut kan du bekanta dig med C-date. Namnet på sajten står för casual dating, och därför är den lämplig för alla som inte ser dejtandet som något som ska leda till en livslång relation. Naturligtvis går det att hitta sådana relationer också, men betoningen ligger på att själva dejtandet ska vara avslappnat och kravlöst. Sajten är väldigt enkel att använda och kommer vara lätt att förstå sig på oberoende av om du är 22 eller 65 år. 

Efter att du har svarat på ett par frågor om dig själv får du se dina potentiella matchningar. Gillar du någon av dem kan du kontakta dem och prata mer, eller kanske boka in en dejt i verkliga livet. Kanske blir det en kopp kaffe, en middag som pågår till morgonen därpå eller en promenad i solen. Med den här tjänsten blir dejtandet roligt och avslappnat!

Snabb fakta 2023

DejtaSmart

© Compado GmbH 2022 Dejtasmart. All rights reserved

Finland

Norge