E-kontakt recension

E-kontakt är en välkänd dejtingsajt i Sverige. De uppger själva att de har fler än 400 000 medlemmar, dvs, många att dejta. En vanlig dejtare på E-kontakt är en 38-årig ensamstående mamma eller pappa och många jobbar inom vården eller byggbranschen. Det unika med E-kontakt är att de har en populär bloggfunktion inne på sajten där du enkelt kan synas i rampljuset och förhoppningsvis hitta någon att dejta.

Priset på E-kontakt ligger runt 279 kr per månad. Många på E-kontakt skickar gärna en “flirt” men försök istället att skicka ett meddelande, det ger ofta bättre resultat. Om du har hittat en favorit som du skulle vilja dejta har E-kontakt också något de kallar för Överraskningen och det innebär att du kan skicka en speciell gåva till denna speciella person. Det kan tex vara en chokladask eller några vackra blommor.

Antal medlemmar400 000
Ålder på medlemmar35-45 år
Pris279 kr per månad
Vad är unikt med e-kontakt?Dejtingsajt med mycket singelföräldrar
MatchningJa
VideochattNej

Medlemmar och ålder

E-kontakt är en av de största dejtingsajterna i Sverige. Sajten drog igång 2005 och har idag mer än 400 000 registrerade medlemmar. Under en normal vecka har E-kontakt mellan 140 000-180 000 besökande medlemmar.

Hur ser då den typiske medlemmen ut på E-kontakt?

Den typiske medlemmen på E-kontakt är egenföretagare, jobbar inom vården, industrin eller byggbranschen. Av dessa är ungefär 40 procent kvinnor och cirka 45 procent av medlemmarna är singelföräldrar. Den genomsnittlige dejtaren på E-kontakt är 38 år gammal (Åldersgräns: 18 år).

Kostnad

Det kostar inget att bli medlem på E-kontakt. Det du kan göra som gratis medlem är att lägga upp en egen profil och skicka flörta till andra dejtare på sajten. För att skicka meddelande till andra medlemmar behöver du skaffa ett abonnemang hos E-kontakt som däremot kostar.

På E-kontakt finns det totalt 4 olika alternativ för abonnemang. Dessa alternativ är samtliga tidsbestämda och mer fördelaktiga om du väljer ett längre alternativ (lägre månadskostnad). Å andra sidan, om du känner på dig att du kommer att träffa någon på relativt kort tid finns det ju ingen anledning till att skaffa dig ett längre abonnemang.

Samtliga abonnemang innebär att du kan ta emot/skicka precis hur många meddelanden du vill.

Här nedan ser du priserna för de olika alternativen:

Överraskningen

E-kontakt har som enda svenska dejtingsajt något som heter Överraskningen. Överraskningen innebär att du antingen tar emot en överraskning av någon annan medlem eller att du själv väljer att skicka en överraskning till någon du uppskattar på sajten. Den här extratjänsten är helt anonym vilket innebär att E-kontakt inte ger ut några person- eller adressuppgifter. Detta innbär att din identitet inte röjs samtidigt som du har möjlighet att överraska någon du tycker om!

Överraskningen kan bestå av allt från en chokladask till handblåsta glas och kostar i nuläget 79 kr.

Användarvänlighet

E-kontakt är en användarvänlig dejtingsajt, sajten känns stilren och det är enkelt att navigera mellan de olika funktionerna. När du ska börja skapa din profil får du en del hjälp på vägen av E-kontakt, de har nämligen föreslagit en standardtext för att du snabbt och enkelt ska kunna skapa dig en matnyttig profil för att få igång ditt dejtande.

Support

Den support du får via E-kontakt går via e-post. Supporten har öppet  mellan 09.00-21.00 alla dagar i veckan och profilgranskningar är tillgänglig mellan 08.00-23.00 samtliga dagar i veckan. Anledningen till att E-kontakt inte har någon telefonsupport är enligt de själv att det går snabbare att hjälpa sina medlemmar via e-post.

Funktioner som chat, bloggar m.m.

Många som väljer att dejta via E-kontakt använder en funktion som heter “flört”. En flört i detta fall är ett automatiskt snabbmeddelande som du kan skicka till en annan dejt för att visa att du är intresserad. Det är enkelt att skicka en flirt men eftersom det skickas så många är det vanligt att man inte får något svar. Därför är det mycket smartare att istället skicka ett genomtänkt meddelande till någon du är genuint intresserad av, det ökar klart dina chanser att få svar.

E-kontakt har också en ovanligare funktion om man jämför med de andra svenska dejtingsajterna, nämligen en personlig blogg. Genom att använda den inbyggda bloggen på sajten kan du göra din profil mer levande och öka chanserna till att du blir upptäckt av övriga medlemmar. Det finns också olika interna topplistor på sajten där du kan följa vilka bloggare som är mest besökta och se vilka dejtare som skriver flest inlägg.

Blockering:JaChat:Nej
Forum:NejMatchning:Nej
Meddelanden:JaSök:Ja
Webcam:NejVirtuella kyssar:Ja

Sveriges populäraste dejtingsajt enligt E-kontakt själva.

E-kontakt är en kontaktförmedling på Internet för alla som söker nya vänner och bekantskaper. På bara drygt ett år så har E-kontakt kvalat in bland det största dejtsajterna på den svenska marknaden. Genom att erbjuda en seriös och levande sajt där medlemmar känner att de är i en trygg och säker miljö har man byggt upp ett långsiktigt förtroende.

Användarvänlighet i fokus

Stor vikt läggs på att sajten är användarvänlig. Man har även satsat på nya tjänster så som att man kan anonymt skicka presenter till andra medlemmar. Inom kort kommer man även lansera en chat för att ge medlemmar möjlighet till direktkontakt. Men allt fungerar klanderfritt och det är viktigt.

Dejtingtips och råd till en bättre dejting

På sajten har man lagt upp dejtingtips som stöd för medlemmarna. Följer man dessa så är man på god väg att träffa den riktiga kärleken.

Alternativ dejting

Det finns många dejtingsajter och appar för ensamstående föräldrar eller frånskilda i Sverige, en av de mest populära är NextLove.