Dejting för akademiker & högutbildade – de 5 bästa sajterna!

Inlägget innehåller annonslänkar för Elitsinglar.se, Ourtime.se, Edarling.se, be2.se, Match.com och VictoriaMilan.com.

1. Match.com

2. eDarling

3. Elitsinglar

Är du akademiker eller högutbildad och på jakt efter kärleken? Då har du hittat rätt, i denna artikel kommer vi ge dig våra bästa tips för att lyckas med att dejta online men även våra unika recensioner av dejtingsajter som är anpassade efter just din målgrupp. Har du någon gång funderat över om det kanske vore dags att testa på att dejta online, men tyckt att det har känts oseriöst? Läs vidare så ska vi förklara allt från hur en dejtingsida används till hur du anpassar din profil efter just ditt dejtingsyfte.

Topp 5 bästa dejtingsidor för akademiker 2021

1. Match.com

Match är en av de bästa dejtingsidornaMatch.com är som alltid en stor favorit hos oss, och inte bara för att deras professionella hemsida och mobilapp. Utan även för företagets trovärdighet när det gäller att matcha ihop olika människor. Du har stor frihet gällande vilka profiler som just du vill ta kontakt med, i sökfunktionen kan du enkelt och smidigt söka efter just de egenskaper som du anser vara åtråvärda. 

Eftersom du som läser denna artikel först och främst vill hitta en likasinnad person med utgångspunkt i de akademiska meriterna är detta ett val som du kan anpassa din sökning utefter. Match.com erbjuder även olika typer av singelevents och detta tycker vi är extra bra för just dig som letar aktivt efter en ny partner. Just eftersom dejting för akademiker inte är så utbrett så kan du vid dessa events möta likasinnade personer beroende på val av tema för de olika träffarna. Vi rekommenderar starkt match.com!

Vi gillar:

 • Att du kan ställa in dina sökkriterier till vad du tycker är viktigt.
 • Möjlighet till att använda mobilapplikation.
 • Singelevents.

Vi gillar inte:

 • Match.com vänder sig till alla typer av singlar, detta kan göra utbudet väldigt stort, vilket kan medföra vissa svårigheter gällande att träffa den rätta.

Läs mer här!

2. Edarling.se

edarling är tyvärr inte en bra dejting sidaEdarling.se vänder sig till de seriösa singlarna enligt sin egen hemsida. Detta innebär att de endast matchar dig med andra profiler som mäter sig med din matchning. Det vill säga att dina förväntningar och önskemål i en relation i kombination med ett personlighetstest ska ge dig dina möjliga matchningar. 

Vi anser att själva matchningsprocessen kan kännas vettig och den ger säkerligen resultat, men att just Edarling.se skulle vara mer seriös än någon annan dejtingsida tycker vi verkar aningen osannolikt. Utöver detta erbjuder sidan inget särskilt i fråga om hjälp på vägen för sina medlemmar eller ytterligare information. Vårt betyg är att Edarling.se inte är värt att besöka om du söker en välutbildad partner, då är de sidor ovan ett bättre alternativ.

Vi gillar:

 • Edarling.se erbjuder en mobilapplikation.

Vi gillar inte:

 • Hemsidan beskriver sig som extra seriös för online dejting, vilket de inte styrker på något sätt utöver nämna mening.

Läs mer här!

3. Elitsinglar.se

Elitsinglar är en bra dejtingsidaElitsinglar.se är en stark konkurrent till match.com gällande dejting för akademiker singlar. Deras hemsida erbjuder ett vetenskapligt grundat personlighetstest som gör matchmakingen extra specifik för just dina behov, detta är en stor fördel anser vi! Utifrån deras matchning får du skräddarsydda partnerförslag vilket gör att att elitsinglar.se känns oerhört seriöst och professionellt. 

Att majoriteten av deras medlemmar dessutom är i åldrarna 35-55 år och innehar en universitetsutbildning gör elitsinglar till en favorit hos oss. Utöver deras matchningsteknik är vi även imponerade över hur de guidar sina medlemmar genom olika tips gällande exempelvis hur du utformar din profil på bästa sätt och hur du ska komma över ditt ex. Överlag tycker vi mycket om elitsinglar.se och kan verkligen rekommendera de för dig som söker dejting för akademiker.

Vi gillar:

 • Den professionella matchningstekniken med hjälp av vetenskapligt personlighetstest.
 • Elitsinglar.se erbjuder en mobilapp så att du är tillgänglig för dejting var du än är någonstans.

Vi gillar inte:

 • Vi skulle önska att det även fanns en chans att söka bland andra medlemmar på egen hand.

Läs mer här!

4. Academicsingles.se

academic singles är dejting för högutbildadeAcademicsingles.se är en något okänd sida inom online dejting. Dock har den vunnit priser och nu senast för sin 100% säkerhet för sina medlemmar. Sidan ger reklam för att erbjuda sina medlemmar ett kostnadsfritt dejtingalternativ till de andra sidorna som finns därute. Deras matchningsprocess baseras på ett personlighetstest och en sammanfattning skapad av dig över din perfekta partner. 

Detta sammanslaget ger dig dina partnerförslag. Vi tycker att academicsingles.se verkar vara en spännande ny hemsida som har ett lite annorlunda sätt att matcha på än vad vi tidigare har erfarit. Att du får beskriva din drömpartner känns både positivt och negativt eftersom många som dejtar, både online och i verkligheten, har väldigt högt ställda krav på sin blivande partner. Därför kan just en sådan sammanfattning vara svår att möta upp från organisationens hemsida. Däremot så anser vi att helhetsupplevelsen av academicsingles.se är överlag positiv och vi rekommenderar denna sida för dig som är seriös i ditt dejtande men även realistiskt inställd till din framtida partner.

Vi gillar:

 • Nytänkande matchningsprocess.

Vi gillar inte:

 • Orimliga krav på en drömpartner kan uppstå.

5. Elitedaters.com

elite daters är en dejtingsajt för akademikerElitedaters.com profilerar sig som en dejtingsida för karriärorienterade och akademiker singlar. Sidan har även olika typer av krav som du behöver uppnå innan du kan bli medlem, exempelvis utbildningsgrad och en välskriven presentation. De presenterar även att majoriteten av deras medlemmar är karriärmedvetna, bosatta runt om de största städerna och motionerar ofta. 

Vi anser tyvärr att Elitedaters.com känns väldigt oseriösa eftersom de vill inte ger någon typ av integritetsinformation eller hur de hanterar sina medlemmars information, detta är en bärande punkt anser vi ett ett seriöst dejtingföretag. Utöver detta har de även som ett krav att din profilbild ska vara smakfull och uppfylla de estetiska kraven. Att ens beskriva en persons utseende efter estetiska krav, som för övrigt inte beskrivs mer ingående, tycker vi känns otroligt okänsligt gentemot akademiska singlar som kanske upplever en osäkerhet kring sitt utseende. Vi rekommenderar absolut inte Elitedaters.com till någon.

Vi gillar:

 • Vi gillar ingenting med denna sida.

Vi gillar inte:

 • Utseendefixerat och stereotypiskt inriktad dejtingsida som känns omodern.
 • Bristande information gällande integritetspolicy.
 • Otillräckligt information om hur ett medlemskap ser ut och vad det innebär för dig som singel.

Läs mer här!

Sammanfattning

Avslutningsvis vill vi ge dig absolut bästa chans att finna din kärlek inom den högutbildade sfären, och detta genom att guida dig genom den process som krävs för att skapa en profil och därmed ingå medlemskap på valfri dejtingsajt för akademiker och högutbildade.

Börja alltid med att välja en fördelaktig profilbild som speglar dig på ett rättvist sätt, beskriv sedan din personlighet och dina intressen i profilen. Var inte rädd för att bli personlig! Om du skulle tveka gällande grad av personlighet som är lämpligt att visa upp för främmande människor, så kan du tänka i följande banor. Vad skulle du tycka var ok att dela med en bordspartner vid en större middag? Att till exempel prata om dina intressen, vad du gör på din fritid och vad du jobbar med känns ganska självklart. Men att delge hur ditt kärleksliv ser ut eller vad du önskar av en partner kanske inte går lika lätt att dela med sig av. Fundera över vilka aspekter av dig själv som du vill delge och beskriv dessa på ett så positivt och äkta sätt som möjligt, vilket väcker intresse hos en möjlig partner.

Sist men inte minst, var öppen för de nya möjligheterna som online dejting kan ge dig och därmed även det nya kärleksliv som ligger framför dig.