Dejting 50+

Dejting 50+ – de 5 bästa sajterna för 50 plussare

Inlägget innehåller annonslänkar för Elitsinglar.se, Ourtime.se, Edarling.se, be2.se, Match.com och VictoriaMilan.com.

1. Match.com

2. Elitsinglar

3. 50plusmatch

Börjar du närma dig halvtid, men har fortfarande inte funnit din största kärlek? Eller är du kanske bara sugen på att träffa nya människor. Då ska du fortsätta läsa, för vi har nämligen recenserat Sveriges fem bästa dejtingsidor för dejting 50+. Utöver recensioner kan du även lära dig om hur du utformar din dejtingprofil på bästa sätt och varför du ska börja dejta online. Om inte detta räcker så listar vi även varför varje dejtingsida finns med på vår topp fem lista.

Topp 5 bästa dejtingsidor för 50+ 2021

1. Match.com

Match är en av de bästa dejtingsidornaSom alltid så toppar Match.com listan. Vi är föga förvånade över detta faktum då Match.com alltid känns som det mest säkra och lockande valet, oavsett om du är i 20-års åldern eller söker efter dejting 50+. Eftersom Match.com är en såpass välkänd hemsida för online dejting, fungerar den även för dig som är i en lite mognare ålder. Företaget ger dig möjlighet att själv söka bland medlemmars profiler men du blir även matchad genom deras unika system som ger dig profilförslag. 

Utöver online möjligheterna anordnar även Match.com olika typer av events för singlar där du kan träffa din stora kärlek ute i verkligheten. Som du säkert förstår tycker vi mycket om denna dejting sida och kan med varm hand rekommendera den till dig. Detta bygger vi såklart på Match.com seriositet gällande hanterandet av din integritet men även på det antal medlemmar och framförallt bredden gällande olika grupper som finns registrerade hos dem. Du kan verkligen möta en helt ny person som du aldrig skulle fått möjlighet till annars.

Fördelar

 • Match.com stora upptagningsområde gällande medlemmar som skapar en oerhörd bredd i dina dejtingalternativ.
 • Professionell sida som inte tummar på medlemmarnas säkerhet.

Nackdelar

 • Finns olika åldrar och är inte strikt inriktad på folk över 50.
Läs mer här!

2. Elitsinglar.se

Elitsinglar är en bra dejtingsidaElitsinglar.se är en online dejting sida som vänder sig till de lite mer mogna medlemmarna. Deras singlar söker en långvarig kärleksrelation och via deras unika personlighetstest kan de rätta profilerna matchas med din. Just denna matchmaking och det test som du får göra gillar vi extra mycket. Det visar på hur du och dina behov kan passa ihop med någon annans, vilket i sin tur ger en möjlig relation en oerhört mycket större chans än utan en seriös matchmaking process. 

Elitsinglar.se skapar även en del innehåll för sina medlemmar där du kan exemplevis kan läsa om hur du kommer över ditt ex eller tips till singelföräldern. Deras kundservice är även mycket aktiv och hjälpsam. Dessa saker är det vi gillar absolut mest med Elitsinglar.se. Hemsidan känns personlig och genuin, vilket styrks av budskapet gällande integritet som företaget vill sina ut genom sina olika typer av innehål anpassade till medlemmen. Vi tycker mycket om denna sida och den skulle nästan kunna dela förstaplatsen med Match.com

Fördelar

 • Seriös och inbjudande sida som är anpassad efter den mogna användaren.
 • Matchmakingprocess som är anpassad efter medlemmens personlighet.

Nackdelar

 • Något otydligt gällande om Elitsinglar.se är en gratistjänst eller ej.
Läs mer här!

3. 50plusmatch.se

50plusmatch dejtingsajten för 50+50plusmatch.se är enbart tillägnad dig som är 50 år gammal eller äldre. Det är en ganska ny dejtingsida och vi gillar att den just riktar sig enbart för dejting 50+. Enligt hemsidan så kontrolleras alla nyanlagda profiler för hand vilket skänker en stor trygghet hos medlemmen, inga fejkkonton eller suspekta typer kan komma igenom här. 

Det är i princip lika många medlemmar av varje kön och du som medlem har möjlighet att chatta direkt med andra medlemmar och även söka mellan olika profiler. Vi gillar denna sida men vi får inte tillräckligt mycket information om hur själva matchningsprocessen går till vilket gör att berget sänks något mot vad det hade kunnat vara.

Fördelar

 • Dejtingsida enbart för dejting 50+.

Nackdelar

 • För lite och för dålig information om hur matchningen går till.
Läs mer här!

4. Ourtime.se

ourtime dejting för 50 plusOurtime.se är en dejtingsajt för singlar över 50 år. Den är ett företag som bygger på att du som medlem både kan dejta online men även i verkligheten under någon av deras aktiviteter. Matchningsprocessen byggs framförallt på dina intressen och din geografiska tillhörighet. Utöver detta anordnar de även olika typer av event inom exemplevis kultur, musik och matlagning. 

Känner du att det är ett stort steg att ta kan du bjuda med dig upp till tre stycken vänner som också deltar i eventet. Vi anser att Ourtime.se känns som en trevlig sida för dig som är 50+ och är sugen på att träffa kärleken, den får ett gott betyg av oss. Det som gör att Ourtime.se ändå hamnar på fjärde plats är just på grund av att deras matchmaking bygger till stor del på att du som medlem ska delta på deras event, vilket vi tycker är lite tråkigt.

Fördelar

 • Seriös sida som känns oerhört optimerad till 50+ singlar.

Nackdelar

 • Matchmakingprocessen bygger i mångt och mycket på att medlemmarna ska träffas på deras event i verkligheten.
Läs mer här!

5. Be2.se

be2 dejtingBe2.se är enligt reklam “för singlar som söker något mer än dejting”. När vi går in på deras hemsida möts vi inte av någon annan information än att man ska signa upp sig på ett medlemskap hos dem. Detta anser vi vara väldigt märkligt och oprofessionellt eftersom man som möjlig medlem vill ha information gällande hur deras matchmakingprocess ser ut och om det finns en eventuell kostnad och så vidare. Men inget av detta finns att tillgå. Därav rekommenderar vi inte Be2.se till någon singel över huvudtaget.

Fördelar

 • Finns tyvärr inga fördelar.

Nackdelar

 • Ingen information om kostnad.
 • Ingen information om hur deras matchmaking går till.
Läs mer här!

Guide till hur du optimerar din dejtingprofil

När du nu har läst igenom våra recensioner har du förmodligen en ganska god uppfattning om vilken av de som du skulle vilja testa på. Då är det dags att skapa en dejtingprofil. Det viktigaste att tänka på när man som nybliven medlem på onlinedejting ska skapa sin profil är att vara ärlig och öppen. Du kan till exempel beskriva din bakgrund, vad du arbetar med och vad dina intressen är samtidigt som du flikar in vad som är viktigt för dig i en relation och vad du söker i en framtida partner. Alla dessa komponenter är viktiga då de tillsammans skapar en helhetsbild av dig som person och din personlighet. Utöver detta ska du naturligtvis även ladda upp en profilbild som visar en rättvis sida av ditt utseende. Sedan är det bara att vänta på att den valda matchmakingprocessen ska ta sin början och du kan börja dejta.

Nu har du en dejtingprofil som är redo att användas på vilken dejtingsida som helst och denna profil i kombination med de olika personlighetstest som finns att tillgå på de olika sidorna är ett kraftfullt verktyg för att hitta din nästa kärlek. Att välja dejting online kan kännas främmande för många men är tvärtemot en mycket välkänd metod för att hitta kärleken. Därav ska du ge det chansen att träffa en eller flera via internet och på så vis även finna den person som du kanske har letat efter hela livet. Förhoppningsvis har denne person även letat efter dig och era vägar möts.

Vi önskar dig stort lycka till på din resa mot kärleken och vi hoppas att du genom våra recensioner har funnit den bästa dejtingsidan för dina avsikter och ändamål.