match recension

Match recension 2020 – Hur bra är egentligen Match?

Antal medlemmar

800 000

Ålder på medlemmar

25-45 år

Pris

279 kr per månad

Vad är unikt med Match?

Sveriges största dejtingsajt, mer än 50% har högskoleutbildning

Matchning

Ja

Videochatt

Nej

Det är många som vill dejta via Match i Sverige. Enligt deras egna siffror är Match den största dejtingsajten i Norden. Det man kan säga överlag om sajten är att den har väldigt många medlemmar, över 800 000. Detta ökar naturligtvis dina chanser att hitta någon att dejta i din lokala stad eller närområde.

En genomsnittlig dejtare på Match är mellan 25-45 år och har högskoleutbildning samt jobbar inom IT, vården eller är egenföretagare.

Som de flesta andra seriösa dejtingsajter i Sverige kostar det en liten slant att dejta på Match. Det billigaste priset du kan få är 150 kr i månaden om du tecknar dig för ett 6-månaders abonnemang. Om du bara vi testa en månad kostar det 279 kr. Du kan dock vara gratismedlem och lära känna sajten för att se vad det är för människor som finns där. Vi rekommenderar alltid att du börjar med att först prova sajten och känna efter, ibland kör Match också kampanjer där man får testa betalfunktionerna kostnadsfritt i 3 dagar, det är ett mycket bra alternativ.

Rent användarvänligt skulle Match kunna förbättras, det finns en del mindre funktionella delar som gör att det tex tar längre tid att skriva ett mejl (se mer nedan). Supporten vad gäller bilder och profiluppdateringar fungerar medans det saknas en del populära applikationer som chatt- och videofunktioner. Här nedan får du en mer utförlig utvärdering av dejtingsajten Match.

Medlemmar och ålder

Den genomsnittlige medlemmen på Match är mellan 25 och 45 år och majoriteten av medlemmarna på Match har någon form av högskoleutbildning. En majoritet av de kvinnliga medlemmarna arbetar inom vården, egen verksamhet eller administration. Vad gäller männen är jobbar många medlemmar i yrken inom  IT, försäljning, bank eller så är de egenföretagare.

Match är dessutom den dejtingsajt i Sverige som också är störst internationellt vilket innebär att du har en stor möjlighet att finna kärleken i andra länder.

Match pris

Som de flesta andra dejtingsajter kostar det ingenting att bli medlem på Match. För att testa kan du skapa en profil gratis och direkt börja söka efter medlemmar utan någon kostnad.

Om du vill kontakta andra medlemmar utan någon kostnad kan du skicka en “blink” medans du måste betala för att kunna skicka och svara på meddelanden. Det finns 3 olika tidsalternativ att välja mellan där din kostnad sjunker ju längre abonnemang du tecknar dig för. Här nedan ser du de olika prisalternativen:

  • 1 månad – 279 kr
  • 3 månader – 200 kr
  • 6 månader – 900 kr (endast 150 kr/månad men du betalar i förskott)

Det finns även ett premiumpaket du kan köpa. Premiumpaketet innebär att du även kan erbjuda icke-betalande medlemmar att kontakta dig utan någon kostnad. När du gör sökningar inne på sajten kan du tydligt se vilka medlemmar som har premiumpaketet. Priset för denna lösning kostar 996 kr eller 166 kr per månad om du slår ut kostnaden och förutsatt att du betalar i förskott.

Betalningen sker via ditt kredikort och priserna kan variera lite med tanke på att Match sätter priserna i Euro men översätter till svenska kronor. Därför kan det skilja några kronor mellan varje månadsbetalning, men det är inte för att Match försöker lura dig utan det beror på valutaskillnader. Det står även i det finstilta men det brukar man oftast inte läsa.

Användarvänlighet

Match skulle verkligen kunna förbättra användarvänligheten på sajten. Som läget är nu finns det en del irritationsmoment. Numera när du får ett meddelande vidarebefordrat till tex Gmail eller Hotmail kan du inte läsa meddelandet direkt i mejlboxen vilket man tidigare kunde. Nu måste man istället logga in på Match.se för att läsa meddelandet. Däremot har Match något som kallas för blinkning, dvs någon vill berätta att han eller hon är intresserad av dig, då kan du se bilden i din Gmail utan att behöva logga in i tjänsten.

Support

Supporten fungerar ofta bra vad gäller Match. Om du vill göra textändringar kan du få din förändring godkänd inom bara någon timme. Vill du byta ut någon av dina bilder får du räkna med att vänta uppemot 24 timmar. Vid ett tillfälle skickade jag ett allmänt mejl till supporten utan att få ett svar, det kändes inte ok, men får hoppas att det var en engångsföreteelse.

Applikationer som chatt, bloggar m.m.

Flera andra dejtingsajter har idag applikationer som chatt, videochat och bloggar och nu har även Match startat en chatt där du kan både kan chatta som vanligt och med webbkamera. Den kallas för IM (Instant Messenger).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *