Dejting för ensamstående föräldrar

Dejting för ensamstående föräldrar – de 5 bästa sajterna för singelföräldrar!

Inlägget innehåller annonslänkar för Elitsinglar.se, Ourtime.se, Edarling.se, be2.se, Match.com och VictoriaMilan.com.

1. Match.com

2. Elitsinglar

3. Singelföräldrar.se

Är du en nybliven singelförälder eller kanske var ett det ett tag sedan du hade ett förhållande som gick ihop med ditt varannan vecka liv? Som singel med barn kan dejting vara tufft. Oavsett om du söker singelmammor eller singelpappor så har vi något för dig.

Nu finns chansen till dejting för ensamstående föräldrar genom online dejting! Att exempelvis dejta en ensamstående mamma eller pappa har stora fördelar för dig som befinner dig i en liknande situation. Vi har recenserat de fem bästa dejtingsidorna för dig som är ensamstående förälder, vi ger dig även tips kring hur du ska tänka kring din dejtingprofil och en guide till val av rätt dejtingsida för just dig.

Topp 5 bästa sajterna för ensamstående föräldrar 2021

1. Match.com

Match är en av de bästa dejtingsidornaMatch.com är förmodligen den dejtingsida som är mest välkänd här i Sverige. Anledningen till detta är deras stora medlemsantal som bara ökar varje dag som går. Vi gillar deras proffsiga hemsida där vi blir presenterade för hur deras matchningsprocess går till, det framgår även tydligt att de har lyckats massvis med gånger att matcha ihop nya kärlekspar vilket känns som en extra rolig detalj. 

Match.com känns professionell och trygg med tanke på företagets breda erfarenhet från dejtingbranschen men även för de olika valmöjligheterna som finns bland deras olika tjänster. Du kan exempelvis själv scrolla bland medlemmars profiler utefter olika sökningsalternativ. Ett sådant alternativ kan till exempel vara om du vill att din framtida partner ska ha barn eller inte. Vi rekommenderar match.com till dig som är intresserad av dejting för ensamstående föräldrar.

Läs mer här!

2. Elitsinglar.se

Elitsinglar är en bra dejtingsidaElitsinglar.se är en snygg, seriös och positiv sida för online dejting. Det första intryck som vi får är mycket gott och vi gillar speciellt deras matchningsteknik som utgår ifrån ett personlighetstest. Därefter berättar du om dina kriterier som på så sätt finjusterar din profil och utefter detta plockas det fram specifika matchningsförslag för just dig och dina förutsättningar och krav. 

Är du till exempel en singelpappa som vill dejta en ensamstående singel mamma kan du uttrycka detta under dina olika kriterier som du vill ska uppnås. Elitsinglar.se är även väldigt måna om din säkerhet och integritet vilket vi anser vara extra viktigt när det gäller just att dejta online, vi rekommenderar helt enkelt denna sida varm för dejting för ensamstående föräldrar.

Läs mer här!

3. Singelföräldrar.se

Singelföräldrar är en dejtingsajt för föräldrarSingelföräldrar.se är en dejtingsida som enbart är skapad för dig som singelförälder som vill dejta andra personer i samma situation, eller för de som inte har något emot att dejta en person som redan har barn. Deras tjänster är helt gratis och själva matchningen bygger på att du skapar en presentation av dig själv som sedan blir sökbar bland de andra medlemmarna. 

Du kan även söka efter andra medlemmar. Singelföräldrar.se menar även på att deras sida är en mötesplats där singelföräldrar kan umgås och vara vänner utöver att kärlek kan växa fram, en slags forumbaserad gemenskap som vi tror kan uppskattas hos ensamstående föräldrar. Vi rekommenderar denna sida för dig som kanske inte är extremt seriös med ditt dejtande, utan kanske snarare söker efter en vän eller person i samma situation som kan vara en diskussionspartner gällande de problem som man ofta stöter på i sin egen situation. Eftersom sidan inte har någon riktig matchningsprocess utan att den just bygger på att medlemmen själv aktivt söker upp en match kan vi tycka att den känns något amatörmässig i sitt utförande.

Läs mer här!

4. Be2.se

be2 dejtingBe2.se baserar sin matchning på ett vetenskapligt utvecklat personlighetstest som skapar en utvärdering av din personlighet. Sedan tar de fram partnerförslag utefter denna värdering som du sedan kan välja och vraka bland för att när du har bestämt dig ta kontakt med de du tycker passar. Vi gillar Be2.se till viss del, deras hemsida och tjänster ger en trygg känsla och man märker att företaget har erfarenhet av dejtingbranschen. 

Dock är deras hemsida något opersonlig, vi hade önskat att det fanns mer djupgående information gällande hur personlighetsutvärderingen fungerade samt om man har olika behov och intressen som kan inkorporeras i ens partnersökning. Om du som singelförälder tycker att det är viktigt att hitta en kärlekspartner i samma livssituation som du själv är i skulle vi inte rekommendera Be2.se som ditt förstahandsval. Om du däremot inte bryr dig extremt mycket om den aspekten är Be2.se ett seriöst alternativ till de andra dejtingsidorna som är nämnda i denna lista.

Läs mer här!

5. NextLove.se

Dejtingsidan nextloveNextLove.se grundades år 2013 för syftet att hjälpa frånskilda och ensamföräldrar till att finna kärleken igen. Det är ett ganska ungt företag och detta märks när det gäller den information som de delger till dig som funderar på att bli medlem. Det står till exempel ingenting om hur deras matchningsprocess går till, så vi får utgå ifrån att du skapar din egen profil och sedan söker på andra profiler. 

Däremot finns en blogg som delger en hel del bra tips till dig i denna målgrupp och vad du ska tänka på innan och under du dejtar. NextLove.se har en god grundtanke just gällande den grupp som ensamstående föräldrar och frånskilda tillhör, dock önskar vi att deras tjänster hade kunnat presenterats på ett betydligt mer tydligt sätt. Trots detta kan vi ändå rekommendera denna sida eftersom de är så tydliga med vilket segment som deras medlemmar tillhör, och därför bedömer vi chansen för dig som singelförälder att finna kärleken som ganska stor på NextLove.se.

Läs mer här!

Guide och sammanfattning

Till sist vill vi understryka att du som kärlekssugen ensamstående såklart även har alla möjligheter att finna kärleken på vilken dejtingsida som helst, men vi tror att om man söker bland personer i samma livssituation så är dessa möjligheter större i sitt sammanhang. Oavsett hur du väljer att göra vill vi ge dig några tips på vägen för att hitta singlar med barn. Att dejta singelpappa eller singelmamma är kul, men med lite tips så hittar du rätt snabbare!

När du ska skapa din profil eller presentation som singelmamma eller pappa, kan det vara bra att tidigt nämna att du har barn och att du önskar eller inte önskar träffa en person i samma situation. Utöver det är det även bra om du berättar utförligt om dina intressen som ligger utanför barnen och hur du brukar spendera dina barnfria veckor. Eftersom du redan från början är tydlig med att du har barn är det viktigt att visa på dina andra sidor så att det inte endast handlar om hur du är med dina barn. Likaså är det viktigt att berätta hur du är med dina barn men det behöver inte ta över din presentation. Till sist ska du välja en profilbild som speglar dig på ett rättvist sätt och är så nytagen som möjligt, det värsta som finns är ju en gammal bild om inte alls visar upp verkligheten!

Avslutningsvis vill vi ge dig tre stycken tips och goda råd att ta med dig när du ska börja dejta online!

  • Det första är att var alltid ärlig och sann mot dig själv, att låtsas eller hitta på hur du är blir inte en vinnande metod ju längre tid det går. Håll dig till vad du tycker och tänker så kommer det gå jättebra!
  • Det andra är att om du är seriös och respektfull i mötet med en möjlig matchning så kommer du förmodligen bli behandlad på samma sätt tillbaka. Detta är en bra grund att bygga vidare på när du ska möta en ny person.
  • Det tredje och sista rådet vi ger dig är att ha kul, träffa nya människor och njut av dina nya gemenskaper så löser sig kärleken av sig själv!